Här träffar Olof nyfödda älgarna

NYHETER

När skogsarbetaren Olof var ute bland träden träffade han två nyfödda älgar – som passade på att hälsa på nära håll, skriver Sundsvalls Tidning.

– De kom fram och nosade lite, det var väldigt speciellt, säger Olof till Aftonbladet.

Förra våren var Olof Åsander, som jobbar med att köra skogsmaskin, ute i skogen utanför Njurunda i jakt på snitslar för att hitta vägen han skulle köra. På plats ute bland träden fick han syn på vad han trodde var två hundar som sprungit bort.

– De var så små. Jag förstod först inte, men när jag gick närmare såg jag att det var två älgkalvar som låg helt stilla.

Kom fram och nosade

Olof började filma, men höll sig på avstånd. Han ville inte störa älgkalvarna. Men efter en stund satte han sig ned vid en sten och märkte att älgkalvarna följt efter honom.

Han satte sig på huk och filmade. Då kom de nyfödda älgkalvarna fram till honom.

– De kom fram och nosade lite, sen gick de därifrån. Det var väldigt speciellt. Man träffar på en del älgar när man kör maskin, men så här nära har jag aldrig varit en innan, säger Olof.

”Ganska gulligt”

Efter att Olof visat filmen har många uppmanat honom att skicka in den till ett naturprogram eller liknande. Han har inte kommit sig för det tidigare, men nu är det dags att visa upp vad han varit med om för omvärlden. En del har varit kritiska.

– De tycker inte man ska vara för nära kalvarna. Men jag tycker inte jag störde dem, det var de som kom fram till mig.

De allra flesta tycker dock att det var något väldigt häftigt han var med om.

– De flesta tycker att det är ovanligt och ganska gulligt. Jag sträckte fram handen mest för att visa hur nära man var, för jag var ju verkligen väldigt nära, säger Olof.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sundsvall