God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till torsdag den 6 april.

Man hittad död på gatan – misstänks ha mördats

En man hittades död mitt på gatan i en tätort i Sundsvalls kommun vid 01-tiden. Han hade skador som får polisen att misstänka mord – och en person har frihetsberövats.
Läs hela artikeln

Foto: Patrick Persson.

”20-tal” skott sköts mot lägenhet i Malmö

Ett stort antal skott sköts mot en lägenhet på Fosie i Malmö strax före klockan 01. Enligt de som larmade var det ”ett 20-tal” skott – och kanske ett automatvapen. Samma hus besköts så sent som i januari.
Läs hela artikeln

Foto: Skärmdump.

Gasen kan ha filmats – Tillerson varnar Putin

Först steg tre svarta rökmoln – sedan ett fjärde vitt. En ny video påstås bevisa att den syriska regimen utförde gasanfallet i tisdags. USA:s utrikesminister Rex Tillerson varnar nu Putin för stödet till Assad-regimen.
Läs hela artikeln och se filmklippet
Tillerson: Dags för Ryssland att tänka om – noga

Foto: Nisse Schmidt/TT

Bussföretaget mörkar förarens extra körtimme

Bussföraren som körde skolklassen från Skene hade redan kört en extra timme innan jobbet – vilket arbetsgivaren Bergkvarabuss försöker mörka. Det rapporterar Sydsvenskan.
Läs hela artikeln
Läs också: Facket stämmer bussbolaget

Foto: Evan Vucci/AP
Donald Trump.

Stödet för Trump fortsätter att sjunka

Stödet för Donald Trumps agerande som president fortsätter att sjunka, enligt en ny undersökning från Quinnipiac-universitetet. Endast 35 procent av de tillfrägade ger honom godkänt.
Läs hela artikeln
Läs också: Steve Bannon petas från nationella säkerhetsrådet

Foto: LEX VAN LIESHOUT / ANP

Politikerna håller handen – för att visa sitt stöd

Efter en attack mot ett homosexuellt par i Nederländerna visar flera män sin solidaritet för offren – genom att hålla varandra i handen. Här är två politiker på väg till ett regeringsmöte.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!