Han har tagit boendet till nya höjder

Glöm massproducerade nyckelhus. Bruce Campbell köpte ett gammalt passagerarflygplan och flyttade in.
– Det ger en science-fiction-känsla till ett annars ganska ordinärt liv, säger han.

Från början hade han tänkt bygga sitt hem av en pensionerad godsvagn. Men sen hörde han om personer som utgått från gamla passagerarplan. Han bestämde sig för att göra samma sak.

Bruce Campbell köpte sitt Boeing 727 i början av 2000-talet för motsvarande 200 000 kronor.

Nu står det parkerat i skogen utanför Portland i den amerikanska delstaten Oregon. Med vingar och allt.

– Det är tillräckligt stort för en person eller en mindre familj, men inte så stort att det inte kan fraktas på allmän väg, sa han när han intervjuades av San Antonio Express-News.

Bygget har hittills kostat honom 1,9 miljoner kronor. På sin sajt airplanehome.com har han skildrat projektet i detalj. Även om flyghuset är okonventionellt inrett så har det ändå det mesta man kan vänta sig att hitta i en modern bostad.Här finns ett kök, en sovavdelning, en sittgrupp och en arbetsplats.

”Nästan allt är intakt”

Bruce har behållit så mycket som möjligt av den ursprungliga inredningen. Han ville bevara känslan av flygplan. Exempelvis är de gamla toaletterna längst bak i flygplanskroppen kvar, liksom ett antal passagerarstolar utmed väggarna. Men golvet har han ersatt med glas. Nu kan han se flygplanskroppens inre med alla vajrar som användes för att manövrera planet.

Även cockpiten är i stort sett helt intakt. Utsikten är inte vad den en gång var. Nu växer träden precis framför rutorna.

Bruce Campbell delar sin tid mellan USA och Japan. Nu uppges han leta efter ytterligare ett pensionerat flygplan att bo i när han är i Japan. Drömmen är en skrotad Boeing 747, en Jumbojet, med plats för 550 passagerare.

Publisert: