Kvinna hotas med uppsägning – hade lösnaglar på jobbet

NYHETER

En kvinna inom hemtjänsten i Växjö kommun har varnats efter att hon haft på sig lösnaglar på jobbet uppger SVT Nyheter Småland.

Detta då det bröt mot hygienpolicyn – vilket kvinnan ignorerade.

– De var inte speciellt långa, bara till fingerspetsen, säger hon till SVT Nyheter Småland.

Kvinnan, som under flera år varit anställd inom hemtjänsten, hade strax innan jul fyllt år och ville då fira med att skaffa sig lösnaglar.

– De var inte speciellt långa, bara till fingerspetsen. Jag kände mig fin, säger den anställde till SVT Nyheter Småland som var först med nyheten.

Tanken var att hon skulle ha på sig naglarna i 3–4 veckor men när hon kom tillbaka till jobbet sa chefen att hon var tvungen att ta bort dem direkt då det bröt mot hygienpolicyn.

Men trots upprepade tillsägelser behöll kvinnan sina naglar då hon menade att det inte bara var hon, utan flera andra anställda, som också hade lösnaglar som var lika långa som hennes.

Men det var inte ett fullgott argument och nu har kommunen gett kvinnan en skriftlig varning och hot om uppsägning om hennes ”beteende upprepas” skriver SVT Nyheter Småland.

Detta då kommunen hänvisar till att hygienpolicyn bygger på Socialstyrelsens föreskrifter som säger att ”naglarna ska vara korta och fria från konstgjorda material.”

Kvinnan ska nu ha tagit bort sina lösnaglar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Småland