Hästar lösa på E6 – krockade med sjuktransport

NYHETER

Sex hästar rymde under måndagsmorgonen från en gård i Kvibille i Halland. Två av dem sig ut på E 6 och krockade med en sjuktransport.

Två hästar dog och fyra personer fördes till sjukhus med oklara skador.

Trafiken i södergående riktning var avstängd under räddningsarbetet.

Larmet om olyckan på E6 mellan Kvibille och Holm i Halland kom in till SOS klockan 07.30 på tisdagsmorgonen.

Samtidigt kom även uppgifter om att sex hästar skulle ha rymt från en hästgård i närheten och sprang omkring lösa på motorvägen.

Inledningsvis var larmet att en personbil hade kolliderat med en älg men efter att polis kommit till platsen kunde man konstatera att det var två hästar.

Dessutom var det en sjuktransport och inte en personbil som krockat med hästarna och i samband med olyckan blev det en följdkrock med fem bilar.

Två hästar dog

I sjuktransporten färdades två personer, varav en patient. Båda fördes till Halmstad sjukhus med okända skador. De två hästarna dog i krocken.

– Hästarna avled och de fyra andra har fångats in och är nu tillbaka på gården igen, säger Thomas Fuxborg vid polisens region Väst.

En kvinna som kom körandes i motsatt riktning blev så chockad av olyckan att hon höll på att köra ned i diket, men klarade sig utan skador.

Köer att vänta under dagen

Enligt Region Halland fördes totalt fyra personer till sjukhus efter olyckan.

Vägen var under räddningsarbetet helt avstängd i södergående riktning från Getinge.

Vid 10.15 meddelade Trafikverket att vägen öppnat igen men att köer mellan Getinge och Kvibille och ner mot Halmstad kan förekomma under förmiddagen.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet!

ARTIKELN HANDLAR OM