Folkrusning till kaféet med Malmös bästa semlor

Publicerad:
Uppdaterad:
Mia Larsson framför de olika specialsemlorna - där bland annat en GT-semla och Baileyssemla finns.
Foto: Robert Rosén
Mia Larsson framför de olika specialsemlorna - där bland annat en GT-semla och Baileyssemla finns.

NYHETER

Bellevue Conditoriet kommer av allt att döma få titeln Malmös bästa semla för tredje året i rad.

Fettisdagen innebär därmed fullt tryck för det lilla kondiset.

– Det är helt galet, säger ägaren Mia Larsson.

Fettisdagen firas under tisdagen med semlor runt om i landet. Ett av alla konditorier som därmed har fullt upp under dagen är Bellevue Conditoriet i Malmö.

– Det är mycket hektiskt en sån här dag. Det är fullt ös hela tiden, men det är roligt. Jätteroligt, säger Mia Larsson, som driver konditoriet tillsammans med Bosse Larsson, när Aftonbladet besöker företaget på förmiddagen.

Redan vid 01:30 i natt började arbetsdagen - även om de första bagarna då redan hade hunnit vara igång i några timmar - för att kunna leverera semlor på morgonen.

Hur mycket semlor är det ni gör i dag?

– Vet inte. Några antal tusen. Det får vi se men det rullar på hela tiden, säger Mia Larsson.

Foto: Robert Rosén
Den traditionsenliga semlan säljer bäst.

Sätter in alla resurser

Vid Aftonbladets besök på Bellevue Conditoriet har kön redan börjat ringla sig från det lilla konditoriet ut på gatan. Av vana vet Mia och Bosse Larsson dock att det är på eftermiddagen som kundtrycket brukar vara som störst.

– Nu kommer det in en tjej till och hjälper till här i affären, så att vi ska hinna med. Det gäller att sätta in alla resurser man har en sån här dag.

Konditoriet har sålt semlor sedan annandag jul och kommer fortsätta med det fram till påsk. Det absolut största trycket efter bakelsen är naturligtvis just nu.

– Fastlagssöndagen och i dag är ju de dagar som är absolut störst. Då har vi fullt tryck. Speciellt i dag. Då är det helt galet.

Originalsemlan populärast

Även om Bellevue Conditoriet även tidigare år varit innovativa och kommit med andra semlor än den traditionsenliga fastlagsbullen har antalet semlor exploderat i samband med de senaste årens trend av nya sorters semlor.

Förra året introducerade de en Gin-och-Tonic-semla och årets nyhet är Baileyssemlan. Båda två finns med i det sortiment som i år består av nio olika sorters semlor.

– Av de nya är det wrapen och Baileys som är populärast, men Baileys är ju nyhetens behag, säger Mia Larsson och lägger till:

– Men det är originalet som säljer bäst. Det är den vi matar ut.

Foto: Robert Rosén
Omröstningen är inte avslutad - men Mia Larsson räknar kallt med att de står som vinnare även i år.

Skyltar med segern

Sedan 2011 har Arla årligen haft omröstningen Stans bästa semla. De två senaste åren har Bellevue Conditoriet fått flest röster i Malmö - och när årets omröstning avslutas på tisdagskvällen kommer de vinna igen.

Trots att omröstningen inte är avslutad än har Mia Larsson redan satt ut en skylt som förkunnar att de fått titeln tre år i rad.

– Jag var fräck och satte upp det innan. Det är egentligen inte förrän i kväll men jag tänkte att jag sätter upp den innan. Vi är så pass långt före tvåan så jag tror inte det kan hända något på de timmarna.

Någon större hemlighet bakom titeln som Malmös bästa semla finns inte.

– Det är en luftig bulle, god semlefyllning och den är populär. Det sprids ju. Den är god helt enkelt. Så enkelt är det.

Foto: Robert Rosén
Alla gästerna får inte plats på konditoriet.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN