Flera skadade när bil körde in i publik

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Johan Nilsson/TT
Fem personer har förts till sjukhus sedan en bil kört ut i publiken under en biltävling utanför Norrtälje. Arkivbild.

En bil körde in i publiken under en biltävling utanför Norrtälje och fem personer fördes till sjukhus.

Två kvinnor och en man skadades allvarligt men ingen av dem uppges ha livshotande skador.

Olyckan inträffade vid en folkracetävling på Tickstabanan, en motorbana utanför Rimbo i Norrtälje kommun. Det var runt hundra meter efter start som två bilar körde ihop strax före en vänsterkurva. Publiken satt 20 till 30 meter från banan, enligt Leif Öhlin, banansvarig i Motorklubben Rimo.

– De hade full gas och var nog uppe i 80 kilometer i timmen när de krockade med varandra. Den ena bilen fortsatte rakt fram i kurvan och körde rakt upp bland publiken som satt på stolar längs en slänt och tittade. De hade inte en chans att hinna undan, säger han till Dagens Nyheter.

Tre av de fem personerna skadades allvarligt och en fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. Det rör sig om två kvinnor i 60- till 70-årsåldern och en man i 70-årsåldern, men ingen av dem uppges ha fått livshotande skador, skriver polisen på sin hemsida. De två som skadades lindrigt var båda förare i tävlingen och de skadades när bilarna slog ihop innan den ena bilen körde av banan.

Carina Skagerlind vid polisen säger att bilen har tagits i beslag för att undersökas och sedan tittar man på om åskådarna stod bakom någon typ av skydd eller inte när de blev påkörda.

– Vi ser det initialt som en olycka men vi kan inte utesluta brott. Det är det vi är på plats för att ta reda på, säger Carina Skagerlind.

Publicerad: