Hotade åklagaren på nätet efter dom i rätten

avTT

Publicerad:
Foto: Christine Olsson/TT
En man i 20-årsåldern utreds av polisen för hot mot en namngiven åklagare. På sociala medier har mannen bland annat pekat ut åklagaren och skrivit "Gå och dö". Arkivbild.

En man i 20-årsåldern utreds av polisen för hot mot en namngiven åklagare. På sociala medier har mannen bland annat pekat ut åklagaren och skrivit "Gå och dö".

Mannen dömdes nyligen till fängelse av Jönköpings tingsrätt för mordbrand. Tillsammans med en annan man dömdes han för att ha orsakat flera bränder i länet. Målet har ännu inte prövats i hovrätten.

Nu är han på nytt föremål för en polisutredning sedan han på sociala medier uttryckt sig hotfullt mot åklagaren i målet. På nätet skriver bland annat "När en slutlig dom kommer, om den inte friar mig, blir det krig."

Då hoten riktas mot en åklagare i Jönköping utreds händelsen av chefsåklagare Per-Erik Rinsell, vid åklagarkammaren i Borås.

– Vi har plockat in honom, han har erkänt. Det är allvarligt, men tack och lov är det ovanligt att åklagare hotas, säger han till P4 Jönköping.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Borås

Gislaved

Värnamo

Brott