Kameler smet från kändisbondens gård

Av: Adam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre kameler var på rymmen på Öland i morse.

Puckeldjuren spatserade på de öländska vägarna – lyckligtvis skedde inga incidenter.

– Det var en trio som smet. En avelstjur, ihop med en sällskapsdam och en kamelkalv, säger Bengt Erlingsson, känd från ”Bonde söker fru”.

Det blåser rejält på Öland. I morse ledde det till en kamelsmitning från Ormöga kamelranch, strax norr om Borgholm.

– Öland är ju solen och vindarnas ö. Så det har blåst ned ett träd som slagit sönder en grind, och då tog kamelerna en promenad, säger Bengt Erlingsson, 66, som blev rikskänd som ”Kamelbonden” när han deltog i TV4:s ”Bonde söker fru” år 2012.

”Inte alls bra”

Bengt Erlingsson lyckades samla in de tre kamelerna – en avelstjur, en kamelko och en kalv – innan något gick illa.

Kameler brukar inte vara farliga för allmänheten, säger ”Kamelbonden”. Det som kan bli livsfarligt är om en kamel kommer i vägen för något fordon.

– De spatserade runt här i byn och på stora landsvägen. Och det är ju inte alls bra, telefonen har gått varm hos mig hela morgonen. Avelstjuren är en riktigt massiv bjässe på kanske 1 200 kilo, så det vore ju som att köra på en annan bil.

Var kamelerna skärrade?

– Nej, kameler blir inte skärrade över mycket. De tar det lugnt och har sinnesnärvaro. Det var mer som en morgonpromenad i nejden, säger Bengt ”Kamelbonden” Erlingsson.

Polisen i region Syd uppger att det inte skett några incidenter i samband med kamelrymningen.

Blev sambo efter Bonde söker fru

”Kamelbonden” fann inte kärleken i Bonde söker fru. Men hans medverkan ledde till att Katarina Mariadotter fick upp ögonen till Bengt Erlingsson och började skriva brev till honom. I dag är de sambo och driver kamelranchen tillsammans.

– Vi har programmet att tacka för det, säger Bengt Erlingsson.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN