Tio års fängelse för sexbrott mot barn

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En kvinna döms av Eksjö tingsrätt till tio års fängelse för våldtäkter och andra sexbrott mot två små barn. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
En kvinna döms av Eksjö tingsrätt till tio års fängelse för våldtäkter och andra sexbrott mot två små barn. Arkivbild.

En kvinna i Småland utsatte två små barn för grova våldtäkter och andra sexbrott som filmades. Nu döms hon till tio års fängelse.

Eksjö tingsrätt beskriver delar av bildmaterialet som "mycket påfrestande" att ta del av.

Kvinnan döms för bland annat ett tiotal grova våldtäkter mot barn, grova sexuella övergrepp och sexuellt ofredande. Hon har till stor del erkänt.

En man som uppmanat kvinnan att utföra en del av brotten döms till fängelse i sex och ett halvt år.

Kvinnan är närstående till de drabbade barnen. Mannen och kvinnan har en relation till varandra.

Högt skadestånd

De döms nu också att gemensamt betala mer än 350 000 kronor i skadestånd till det värst drabbade barnet, som var i förskoleåldern när övergreppen begicks.

Det andra barnet ska få 170 000 kronor i skadestånd.

Filmer på övergreppen hittades i kvinnans dator av vänner till henne, som funderade på att köpa datorn. Paret häktades i november.

"Filmmaterialet som presenterats för tingsrätten har bitvis innehållit mycket påfrestande sekvenser", säger rådman Peter Syrén enligt ett pressmeddelande från Eksjö tingsrätt.

"Mannen krävde"

Den enda förklaring kvinnan gett är att mannen krävt att få bildmaterial med barnporr, och instruerat om vad hon skulle göra med barnen.

Mannen nekar till detta, och hävdar i stället att kvinnan varit pådrivande. Han döms för anstiftan till bland annat grova våldtäkter. Men mannen frias också i många fall, då det inte anses bevisat att han medverkat till att brotten skedde.

Kvinnan döms även för kränkande fotografering i ett annat sammanhang. Hon tog nakenbilder av två äldre personer, som enligt domen ska få 15 000 kronor vardera i skadestånd.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN