Fredrick Federley skiljer sig

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

Centerpolitikern och Europaparlamentarikern Fredrick Federley skiljer sig från maken Johnny Kroneld Federley.

För Aftonbladet berättar han om beslutet.

– Man var ju inställd på någonting annat så det är en omställning i livet.

Centerpartiets andre vice partiordförande och Europaparlamentarikern Fredrick Federley, 41, och maken Johnny Kroneld Federley, 39, skiljer sig efter nästan tio år tillsammans.

På Facebook skriver Fredrick Federley i ett långt inlägg om beslutet och att kärleken har utvecklats till vänskap:

”Och det är så vi från nu fortsätter våra liv – som bästa vänner. När det är vår vecka med Barnmänniskan så är vi tillsammans med henne. Den gemensamma julen är redan planerad osv allt för att vi dels vill det men också för att lillan ska få den trygghet vi alltid velat ge henne”, skriver han och syftar på dottern Ida-Li som föddes 2011.

1 av 3 | Foto: JERKER IVARSSON
Fredrick Federley inför EU-valet.

När Aftonbladet når Fredrick Federley berättar han om beslutet att gå skilda vägar.

– Det är inga hard feeling alls och Johnny är en av de mest fantastiska personer jag känner på alla sätt och vis. Sedan är det klart att man var ju inställd på någonting annat så det är en omställning i livet, det ska man inte sticka under stol med, säger han.

– Vi är inte längre ett kärlekspar, men julen är redan planerad och varannan helg är vi tillsammans när vi har dottern, men då som vänner. Den mest dramatiska förändringen är att vi inte sover i samma rum.

Fredrick Federley betonar att de kommer att umgås tillsammans socialt även i fortsättningen:

– Vi är vuxna och kloka människor. Jonas Naddebo som är kulturborgarråd i Stockholm har 40-årsfest i december och dit ska vi gå tillsammans. Det är vår gemensamma vän så det är inga konstigheter.

Aftonbladet har också haft kontakt med Johnny Kroneld Federley som kommenterar skilsmässan i ett sms:

”Vi är bästa vänner och fokuserar på vår fina dotter framåt. Det är förstås ett svårt beslut men rätt och noga genomtänkt sedan ett tag tillbaka”.

Publicerad:

LÄS VIDARE