Försvunnen 70-åring hittad död

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Sedan början av augusti har en 70-årig man varit anmäld försvunnen. Polisen meddelar nu att han hittats avliden i Markaryd.

Omständigheter gör att polisen misstänker att mannen utsatts för brott, och en förundersökning om mord har inletts.

Mannen anmäldes försvunnen i Markarydstrakten den 2 augusti. Under lördagskvällen hittades han död.

– Det är inte polisen eller Missing People som anträffar kroppen, utan det är allmänheten som påträffar kroppen och larmar oss. När vi kommer till platsen så är det omständigheter på plats som gör att vi misstänker att det inte rör sig om ett naturligt dödsfall, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisregion Kronoberg.

Polisen uppger att det är omständigheter om försvinnandet samt iakttagelser från allmänheten som gör att de misstänker brott. I samband med försvinnandet försvann även 70-åringens bil, en ljusbrun Volvo som ännu inte har hittats.

– Jag vill inte gå närmare in på detaljer, men mannens bil är borta och försvann i samband med att han försvann, så vi är intresserade av att få in alla iakttagelser av fordonet, säger Katarina Rusin.

Strax före försvinnandet åkte mannen tillsammans med sin sambo in till Markaryd med bilen för att uträtta ett ärende. Planen var att mannen skulle köra hem igen samma eftermiddag.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Anhöriga har underättats.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel tidpunkt när mannen försvann. Polisens presstalesperson Katarina Rusin, som stavar just så, fick även sitt namn felstavat.

Publicerad: