Misstänkt mänskliga kvarlevor var rester av säl

avMaria-Elena Zelaya

Misstänkt mänskliga kvarlevor hittades på måndagen vid en badstrand i Robertsfors. Senare visade analys att det troligtvis är rester av en säl.

Stranden är nu avspärrad för vidare utredning, vilket P4 Västerbotten var först med att rapportera om.

Larmet inkom till polisen strax innan klockan 18 på måndagen efter att flera personer hittat vad som troddes vara mänskliga kvarlevor vid Killingsands havsbad i Robertsfors.

– Vi spärrade av platsen och tog med oss fyndet för analys, säger Fredrik Nilsson inre befäl vid polisen i Västerbotten.

Bitar av säl

Men det som till en början misstänktes vara mänskliga kvarlevor kunde analys senare konstatera istället var bitar av en säl.

– Om man tittar på labbarna på en säl så är det i princip en avgjutning av en människohand och ringer folk in till oss och säger att de har hittat en hand då kan vi inte åka dit och säga att nej det har ni inte, utan det måste undersökas, säger Fredrik Nilsson.

På grund av den stora folkmassan som befann sig på stranden gick polisen snabbt ut med informationen om att kvarlevorna eventuellt kunde vara mänskliga.

– När så många ringer kan vi inte låtsas att det regnar utan vara säkra på att det inte är mänskligt, vilket rättsmedicinska analys nu visat att det inte var.

ARTIKELN HANDLAR OM