Tyska ”zombiejägare” greps med mängder av vapen i Malmö

En minst sagt annorlunda syn rullade förbi tulltjänstemännen i Malmö i mars.

En stor Hummer med dekaler som ”Zombiejägare” och ”Infekterade ska skjutas” fick dem att vinka in ekipaget.

Utöver två tyskar fanns ett 20-tal vapen i bilen.

Nu åtalas två tyska medborgare för smuggling vid Malmö tingsrätt. I slutet av mars hade paret bestämt sig för att permanent flytta till sin sommarstuga i Sverige. Med sig i flyttlasset hade de dock en rad tillståndspliktiga vapen och greps så fort de kommit över sundet.

En stor mängd vapen togs i beslag.
En stor mängd vapen togs i beslag.

Hemförsvar och dans-partyn

Av dekalerna på parets bil att döma så tillhör de en sammanslutning av människor som kallar sig zombiejägare. Gruppen säger sig vara en samling vanligt folk som förbereder sig för samhällets undergång. ”Zombiejägarna” uppger på sin hemsida att de sysslar med allt från hemförsvar till dans-partyn.

Bland beslaget finns både stora och små armborst.
Bland beslaget finns både stora och små armborst.

Armborst, tårgas-revolvrar och batonger

Bland vapnen i bilen fanns flera armborst, tårgasrevolvrar, knogjärn och batonger. Paret, som färdades tillsammans med en tredje person, tar på sig allt ansvar för vapnen. Men de menar att det rör sig om samlarobjekt eller vapen som endast används för prickskytte. Den inte så blygsamma transporten förklarar de med att de inte visste att vapnen var tillståndspliktiga i Sverige, att de inte hade något uppsåt och att de nekar till brott.

Publisert:

LÄS VIDARE