Polisen vill ha tips efter Vällingbymord

TT

Publicerad 2019-08-29

En kvinna i 18-årsåldern sköts till döds i Vällingby i Stockholm igår. Arkivbild.

Ingen har ännu gripits efter skjutningen i Vällingby i Stockholm igår där en kvinna i 18-årsåldern sköts till döds.

Polisens utredningsarbete pågår för fullt och allmänheten uppmanas nu att lämna in tips.

De är framför allt intresserade av att få in fler iakttagelser kring den aktuella adressen, men även tidigare iakttagelser.

– Om man har information om personer, fordon eller liknande som har varit i området. För att vi ska kunna komma vidare är det intressant med iakttagelser även innan det här brottsdatumet. Vi har ingen gripen än så länge så allt är av värde, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Den lokala polisen i Vällingby arbetar också för att öka tryggheten i området med anledning av gårdagens skjutning.

– Vi jobbar med synlighet, vi har poliser på platsen. Vi är också behjälpliga med utredningsåtgärder kopplade till ärendet vad gäller filminhämtning, ytterligare förhör och spårsäkring, säger Catrine Kimerius Wikström, lokalpolisområdeschef i Vällingby.

Polisen utesluter inte att skjutningen i Vällingby kan leda till mer våld.

– Alltid när det sker skjutningar och mord gör polisen en sorts konsekvensanalys och tar höjd för vad som skulle kunna hända, och man tar höjd för att det finns risk för vedergällningar, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Kimerius Wikström fyller i:

– Vi vet att det kan finnas risk för vedergällningar och vi jobbar alltid för att kunna förebygga det så långt det går. Det gör vi även i detta fall.

ANNONS