Mord och mordförsök i Kävlinge

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
I natt hittade polisen en person skadad och en person avliden i Kävlinge.
Foto: Johan Nilsson/TT
I natt hittade polisen en person skadad och en person avliden i Kävlinge.

Polisen misstänker att ett mord och ett mordförsök har begåtts på två olika adresser i Kävlinge det senaste dygnet.

Händelserna har inget samband, enligt polisen.

Den man i 35-årsåldern som greps under fredagskvällen för ett misstänkt mord i Kävlinge kommun har nu anhållits. Mannen greps i samband med att en kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i ett flerbostadshus.

– Det åklagaren har att gå ut med just nu är att en person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Anhållandet skedde i går kväll klockan 19.40, säger Annika Collin, pressansvarig vid Åklagarmyndigheten.

Kvinnan och mannen var bekanta med varandra, enligt polisen.

Uppgiften om den avlidna kvinnan kom under fredagseftermiddagen. Lägenheten spärrades av och kriminaltekniker har nu slutfört sitt arbete vid platsen.

Under natten mot lördagen hittades ytterligare en person död, och en skadad, på en annan adress i Kävlinge. Den skadade är en kvinna och hennes tillstånd är allvarligt, enligt Region Skåne.

– Kvinnan i det här ärendet är ännu inte hörd. Hon vårdas på sjukhus och läget är allvarligt men inte livshotande, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen.

Omständigheterna kring händelsen är oklara, men en anmälan om försök till mord har upprättats.

Polisen vill inte gå ut med om den avlidne är en kvinna eller man och det finns ingen brottsmisstanke kring personens död.

– Vi letar inte efter någon utomstående gärningsperson och jag vill inte gå in på närmare detaljer än så, säger Evelina Olsson.

Enligt polisen har de två händelserna inget samband med varandra.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN