Mordförsök på kvinna i Japan – av en katt

NYHETER

När en kvinna i Japan hittade sina 82-åriga mamma allvarligt skadad startade polisen en utredning. Spåren skulle leda dem till till en katt.

– Hennes ansikte var genomdränkt av blod, säger dottern till radio- och tv-stationen RKK.

Foto: Vadim Ghirda/AP/TT
Utredningen om det misstänkta mordförsöket på Mayuko Matsumoto har tagit en oväntad vändning. Arkivbild.

En brottsutredning i Japan har tagit en oväntad vändning. När 82-åriga Mayuko Matsumoto hittades svårt skadad i sitt hem i de södra delarna av landet inledde polisen en utredning om misstänkt mordförsök. Kvinnan, som inte är förmögen att tala, hade runt 20 skärsår i ansiktet när hennes dotter fann henne.

– Allt ovanför hennes haka var täckt av blod. Hennes ansikte var genomdränkt av blod, säger dottern till radio- och tv-stationen RKK.

Men polisen fann inga spår som tydde på att någon tagit sig in eller ut ur Mayuko Matsumotos hem i samband med attacken, rapporterar tv-kanalen NTV.

Sedan insåg de att kvinnans skador påminde om en katts klösmärken.

Utredarna riktade sina blickar mot de hemlösa katterna i området, och fann på en av dem spår av mänskligt blod, skriver tidningen Nishinippon Shimbun. Polisen vill inte kommentera fallet, men säger till nyhetsbyrån AFP att de inte bestrider medieuppgifterna om att en katt ligger bakom det misstänkta mordförsöket på Mayuko Matsumoto.

ARTIKELN HANDLAR OM

Japan

Brott

Katter

Husdjur