Samsung

Matildas mobil smälte sönder i handen

Av: 

Clara Öhrn

NYHETER

Matilda satt hos frisören och skulle kolla Facebook i mobilen.
Då smälte telefonen sönder i handen på henne.
– Jag började dribbla med den mellan händerna och fick panik, säger hon.

Matilda Eriksson satt hos frisören i Arboga. Medan hon fick sin behandling använde hon mobilen för att kolla Facebook. Helt plötsligt börjar hennes Samsung Galaxy S7 Edge lukta konstigt och bli varm, så het att hon till slut inte kunde hålla den i handen utan att bränna sig.

”Fick panik”

– Jag började dribbla med den mellan händerna och fick panik, så jag slängde ner den på golvet, berättar Matilda Eriksson.

När telefonen ligger på golvet tvärdör den. Samtidigt som Matilda ser att telefonen har svällt upp och att baksidan har spruckit i flera bitar, på grund av överhettningen. En av frisörerna plockade upp telefonen med en sopskyffel och la ut den på gatan, för att det inte skulle börja brinna i salongen.

– Vi blev jätterädda. Jag satt ju med hårfärg i håret, tänk om den hade börjat brinna, då hade det ju tagit fart därinne, säger Matilda Eriksson.

Efter en stund tog de in telefonen igen. Då hade telefonen svalnat, men var totalförstörd.

En säkerhetsåtgärd

När Matilda kontaktade sin operatör och Samsung för att reklamera telefonen, fick hon till svar att telefonen smälte sönder på grund av att den hade kantskador och att batteriet sväller upp som en säkerhetsåtgärd, för att inget ännu värre ska hända med telefonen.

– Jag kan inte kommentera det här enskilda ärendet men det finns inga kända problem med den här modellen, säger Samsungs presschef Anna Andersson.

Men enligt Matilda var den drygt ett år gamla telefonen i bra skick och hade fungerat felfritt fram till olyckan.

– Det är så klart att den kan gå sönder om man tappar den men den var inte skadad, den hade inte en repa på skärmen, säger Matilda.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Beställ här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Samsung

Mobiltelefoni