Trelleborg

Två allvarligt skadade efter skottlossning i Trelleborg

Av: 

Simón Bustamante

Susanna Nygren

NYHETER

På torsdagskvällen skadades fyra män i en skottlossning i centrala Trelleborg – två av dem allvarligt.

En stor polisinsats drogs igång på jakt efter en eller flera gärningsmän.

Senare under kvällen hämtade polisen in flera personer till förhör – och en person har gripits.

22:30 fick polisen flera samtal om misstänkt skottlossning i centrala Trelleborg. Väl på plats påträffades fyra män som misstänktes ha blivit skottskadade.

– När vi kom till platsen anträffade vi fyra personer som vi initialt misstänkte var skottskadade. Nu vet vi att två har skottskador, vad de andra har för skador känner jag inte till, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.

Alla fyra män fördes till sjukhus med ambulans. Två av männen ska vara i 20-årsåldern och allvarligt skadade, uppger akutmottagningen i Malmö.

Akutmottagningen i Lund uppger att man bara fått in en skadad från händelsen, även det en man i 20-årsåldern. Han befinner sig på intensivvårdavdelningen men ska vara lindrigt skadad.

En person gripen

Enligt polisen ska skottlossningen ha skett på flera platser i ett begränsat område. En stor polisinsats drogs igång i jakten på en eller flera gärningsmän, samtidigt som kriminaltekniker och vapenhund skickades till platsen.

– Parallellt med detta har vi påbörjat en förundersökning om brottet, så vi har spärrat av området, säger Fredrik Bratt.

Under kvällen har fem personer hämtats in till förhör.

– De är inte gripna misstänkta för brottet, utan man kan ta beslut om att hämta in till förhör så får man se vad som framkommer, säger Fredrik Bratt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har de inhämtade setts springa från området för den misstänkta skjutningen, varpå de omhändertagits av piketpolis.

En person ska även ha gripits under kvällen.

– Det gjordes också en husrannsakan i en lägenhet, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl hos polisen Region Syd.

”Var rädd att de skulle skjuta mig”

Ett ögonvittne berättar för Aftonbladet att han hörde skott i två omgångar. Först trodde han det var raketer, men när han kom ner på parkeringen utanför Trelleborgs församlingshus hörde han ytterligare skott.

– Jag såg en man ligga skadad på parkeringen utanför församlingshuset. Han skrek: Ring polis! Polis, polis! Sedan kom tre personer springande mot mig och då började jag också springa eftersom jag var rädd att de skulle skjuta mig, säger mannen som vill vara anonym.

Vittnet larmade 112 och fortsatte sedan längre ner på gatan till en tobaksaffär. Där såg han folk inne i butiken – och en man liggandes på golvet.

– Han hade huvudet ute ur butiken, jag tror han var en av de skadade. Polisen var där inne och försökte hjälpa honom, säger mannen.

– Jag är helt skakis nu, jag bor här i området.

Rubriceras som mordförsök

Maria Weberg, yttre befäl i södra Skåne, bekräftar vittnets uppgifter om att några av de skadade påträffats på parkeringen – samt att en av dem påträffats i tobaksaffären.

– De påträffades bredvid kyrkan och så har vi en som gått in i en affär, säger hon.

Hon bekräftar även att ett flertal skott avlossats – och att en händelse som den här inte hör till vanligheterna i Trelleborg.

– Nej, absolut inte, säger Maria Weberg.

Polisen rubricerar ärendet som försök till mord, alternativt dråp.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Trelleborg

ÄMNEN I ARTIKELN

Trelleborg