Snart flyttar de in i slottsvillan

Tegelvillan i Malmö en gustaviansk dröm

1 av 16 | Foto: Andreas Hillergren
”Ett kap”Gabriella Soutine och Henrik Larsson sålde lägenheten i Stockholm och köpte en slottsvilla i Malmö åt sig och deras två barn. ”Jag tror att vi har gjort ett kap”, säger Gabriella om huset som har allt ifrån väggmålningar och marmorgolv till snidade paneler i mahogny.
NYHETER

Slottsvillan blev omskriven när den kom ut till försäljning.

Med sina väggmålningar, stuckatur, marmorgolv och snidade paneler i mahogny var den något alldeles extra.

Nu är villan såld – till en barnfamilj.

Prislappen: tre miljoner kronor.

– Vi är konstintresserade men det var inte så att vi jagade gustavianskt när vi letade hus, säger köparna Henrik Larsson, 40, och Gabriella Soutine, 27, med Bianca, 15 månader, till Aftonbladet.

Familjen hade letat hus ganska länge i Malmö när de snubblade över tegelvillan med slottsinspirerad interör.

– Vi skulle egentligen kolla på ett annat hus men lyckades tajma in så vi fick se den här villan också. Vi skrattade nästan lite när vi såg annonsen - tänk att bo som på ett museum!

Mahogny och stuckatur

Huset som ser ut som en vanlig villa på utsidan, är inrett med stora kristallkronor, speglar, statyer, väggmålningar och stuckatur.

Väggarna i entrén är försedda med snidade paneler i mahogny. I salongen pryder handgjorda nischer väggarna.

– Det var ganska häftigt att kliva in i huset. Man kanske inte tänker "här ska vi ha våra barn", för det är inte direkt en familjevilla. Det finns exempelvis bara ett sovrum.

Men vad är då det bästa med huset?

– Att det är så öppet och ljust! Sedan är jag lite torsk på marmorgolv också.

Biljardbord tar plats

En annan fördel är att Henrik, som är biljardproffs, inte kommer få några problem med att få in sitt biljardbord i en av husets salonger.

– Det krävs ju en del yta får att få in ett biljardbord hemma, konstaterar Henrik som ser fram emot att kunna träna på hemmaplan.

Nu planerar familjen hur de ska få den slottsliknande villan att passa dem. Eftersom Henrik är rullstolsburen, måste en hiss installeras.

De planerar också att bygga om delar av övervåningen så de får tre sovrum, något som är viktigt då familjen väntar tillökning i augusti.

Bevara arvet

Familjen är mån om att bevara mycket av det som de tidigare ägarna gjort i huset.

– Vi kommer skynda långsamt när vi dekorerar och verkligen göra det steg för steg. Sedan får vi se om ett år, då kanske det mesta fortfarande är kvar, säger Henrik.

I juni går flyttlasset till Malmö. Men först måste familjen sälja bostadsrätten i centrala Stockholm.

– Det är en del att tänka på, men det ska verkligen bli kul att flytta.

Känner hela familjen så?

– Hela familjen är jätteladdad! Sedan har vi ju i stort sett hela släkten i Skåne med många potentiella barnvakter, vilket passar bra när man har ett barn till på väg!