Flera döda när lastbil körde in i folkmassa i Jerusalem

1 av 7
NYHETER

Minst fyra personer har dött och 15 personer har skadats när en lastbil rammade en folkmassa på ett promenadstråk i Jerusalem.

Polisen misstänker att det rör sig om en terrorattack.

– Vad vi vet så gasade han på och träffade dem, säger polisens talesperson Galit Ziv till Ynet.

Händelsen inträffade på Armon Hanatziv-promenadstråket. Enligt polisen avvek lastbilsföraren plötsligt från vägen och körde rakt in i en grupp människor som just skulle gå på en buss.

Minst fyra personer har dött och 15 har skadats, varav flera allvarligt. Offren är enligt Haaretz tre kvinnor och en man – alla i 20-årsåldern. Dessutom var alla soldater, enligt polisuppgifter till AFP.

Man befarar att människor sitter fast under lastbilen, rapporterar Haaretz.

– Omkring tio människor låg på marken nära gatan. Några av dem var fastklämda under lastbilen, säger ambulanssjukvårdaren Landy Sharon till Jerusalem Post.

Polisen: ”Gasade på och träffade dem”

Övervakningsfilmer visar hur lastbilen ökar farten precis innan den kör rakt in i en folkmassa. Sedan ses lastbilen snabbt backa tillbaka - i ett försök att köra över ännu fler - innan föraren skjuts till döds.

– Han körde bakåt för att krossa fler människor. Det var tydligt, säger ett vittne till AP.

Bilden bekräftas av polisen.

– Terroristen kom Alar street. Han såg en grupp människor gå av en buss och stanna längs promenadstråket. Vad vi vet så gasade han på och träffade dem, säger polisens talesperson Galit Ziv till Ynet.

Polisen misstänker att det rör sig om en attack med terrormotiv.

– Det är en terrortattack, säger en talesperson för polisen på israelisk radio, rapporterar Reuters.

Än så länge har ingen grupp tagit på sig attacken.

Föraren sköts till döds

Föraren av lastbilen ska ha skjutits till döds. Samtidigt visar bilder publicerade på Jerusalem Post en lastbil med flera kulhål i framrutan.

Enligt polisen är den misstänkte gärningsmannen palestinier från östra Jerusalem, skriver TT.

Efter attacken uttalade sig Jerusalems borgmästare Nir Barkat om att de som står bakom attacken ska få betala ”ett tungt pris”.

– Jag uppmanar invånare i Jerusalem och landet att vara uppmärksamma och att trots terrorattacken fortsätta med era dagliga liv. Låt inte terrorn vinna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM