Svenskar i båtdrama i södra Thailand

1 av 3
NYHETER

En turistbåt på väg till paradisöarna Koh Rok i fattade under måndagseftermiddagen eld och sjönk till botten, uppger Bangkok Post.

Bland de 18 passagerarna som fick kasta sig i vattnet fanns två svenskar.

– Vi känner till att det fanns två svenskar ombord och att de är oskadda, säger Katarina Byrenius Roslund vid UD:s presstjänst.

Det var på måndagseftermiddagen, lokal tid, som en turistbåt med dykturister på väg till öarna Koh Rok Nok och Koh Rok Noi i provinsen Krabi på Thailands sydostkust fattade eld och sjönk till botten.

Skepparen på turistbåten, Charoen Numee, säger till tidningen att turistbåten lämnade ön Koh Lipe vid 14-tiden lokal tid för att dyka kring Koh Rok.

På väg till dykplatsen började båten av okänd anledning brinna i aktern och besättningen lyckades inte att släcka elden som snabbt spred sig till resten av båten.

Både turisterna och besättningen tvingades överge båten och hoppa i havet.

Räddades av fiskebåt

Lyckligtvis var en fiskebåt i närheten som kunde rädda samtliga passagerare och föra dem i säkerhet. Ingen uppges ha skadats i samband med att båten sjönk till botten.

Omkring midnatt var samtliga passagerare tillbaka vid utgångsplatsen igen.

Området där olyckan inträffade är mycket populärt bland svenskar och UD kunde på tisdagen bekräfta att två svenskar var ombord på turistbåten.

– Vi har väldigt lite information men vi känner till att en olycka har inträffat i södra Thailand och att det fanns två svenskar ombord på båten, som klarat sig oskadda, säger Katarina Byrenius Roslund vid UD:s presstjänst.

ARTIKELN HANDLAR OM