Våldspiral på Västbanken – palestinier skjuten

TT-AFP

Publicerad 2022-10-12

Israelisk militär nära den plats där en israelisk soldat sköts ihjäl i tisdags. På onsdagen blev en palestinsk 18-åring skjuten till döds av israeliska soldater.

En 18-årig palestinier har skjutits ihjäl av israeliska soldater på den ockuperade Västbanken, meddelar det palestinska hälsodepartementet på onsdagen.

Enligt departementet ägde skottlossningen rum i samband med sammandrabbningar med israeliska soldater i ett palestinskt flyktingläger i södra Västbanken.

Den israeliska militären meddelar att människor som kastade stenar mot fordon på en väg invid flyktinglägret beskjutits.

”(Soldater) såg de misstänkta i anslutning till flyktinglägret... och svarade med att öppna eld mot dem. En träff identifierades”, skriver militären i ett uttalande.

Onsdagens händelse äger rum dagen efter att en israelisk soldat skjutits till döds i norra Västbanken. Gärningsmannen är inte gripen i det fallet och en jakt efter den misstänkte pågår. De israeliska säkerhetsstyrkorna letar också efter en gärningsman som sköt ihjäl en israeliska soldat i östra Jerusalem i lördags.