Kvinna hade levande kackerlacka i näsan

NYHETER

Det låter som en mardröm – en kackerlacka som kryper upp i näsan när du sover, boar in sig och därefter krafsar hårt bakom ögat.

För en indisk kvinna blev skräckhistorien verklig.

Foto: AP
Kvinnan hade huvudvärk – det visade sig att hon hade en levande kackerlacka i näsan.

När den 42-åriga kvinnan vaknade en morgon kliade det vansinnigt bakom hennes ögon och det gjorde ont, så hon skyndande till en vårdcentral där hennes näsa sköljdes.

Men det fick inte besvären att upphöra, så en specialistläkare gjorde en ny undersökning. Genom ett endoskop uppdagades den fasansfulla sanningen.

– Jag såg några små ben som rörde sig, säger MN Shankar, öron- näsa- halsspecialist vid ett sjukhus i Madras (Chennai), till nyhetsbyrån AFP sedan flera indiska tidningar rapporterat om händelsen.

– Jag tittade ytterligare och ungefär fem centimeter från nässpetsen såg jag något ovanligt. Jag insåg att jag faktiskt tittade på bakdelen av en kackerlacka.

Han berättar att insekten hade borrat sig in djupt in i kvinnans näsa, nästan till skallbenet, och fortfarande levde efter nästan ett halvt dygn.

Med hjälp av ett litet suginstrument lyckades Shankar efter 45 minuter dra ut krypet helt – fortfarande vid liv med sprattlande ben.

Det är första gången han har varit med om något liknande under 30 års tjänst, berättar läkaren.

Kvinnan uppges må bra, men hon ”skämdes lite över att en kackerlacka hade krupit in i hennes näsa”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Indien