Supertyfon har dragit in över Filippinerna

Publicerad:
Uppdaterad:
Supertyfonen Goni har rapporterats det allra kraftigaste ovädret i världen hittills i år.
Foto: AP/TT
Supertyfonen Goni har rapporterats det allra kraftigaste ovädret i världen hittills i år.

NYHETER

Den fruktade supertyfonen Goni slog in över Filippinerna tidigt på söndagen lokal tid. En miljon människor har evakuerats, däribland i Manila där flygplatsen stängts ner, uppger nyhetsbyrån AP.

När tyfonen drog in över landets huvudstad, Manilla, hade den trappat av i styrka.

Hittills har fyra personer bekräftats döda, enligt Reuters.

Tyfonen kom in över landets östra kust med vindar på 62 sekundmeter (225 kilometer i timmen) och 77 i byarna. Den rör sig i västlig riktning mot de mer befolkade delarna av Filippinerna.

Landets vädertjänst varnar för att de närmaste tolv timmarna kommer bli kritiska med katastrofalt kraftiga vindar och intensivt regn.

Men när tyfonen nådde miljonstaden Manila hade Goni avtagit i styrka men de lokala vädermyndigheterna varnar fortfarande för att tyfonen kan föra med sig en stor förödelse, enligt Reuters.

Hittills har fyra personer bekräftats döda i samband med Goni.

Det kommer även rapporter om kraftiga översvämningar på flera håll i landet och ett tiotal städer ska vara strömlösa enligt nyhetsbyrån.

Goni har rapporterats vara årets allra kraftigaste oväder i världen och påminner om tyfonen Haiyan som slog till mot Filippinerna i november 2013. Den dödade 7 300 människor, jämnade byar med marken, drog med sig båtar in på land och gjorde fem miljoner hemlösa.

Foto: Aaron Favila/AP
Tyfonen rör sig snabbt i västlig riktning mot de mer befolkade delarna av Filippinerna.
Publicerad: