Liechtenstein

Prins anklagas för att ha skjutit ihjäl Rumäniens största björn

Av: 

Linus Lindgren

Björnhanen Arthur, 17
Björnhanen Arthur, 17

NYHETER

Prins Emanuel av Liechtenstein anklagas av två miljöorganisationer för att ha skjutit ihjäl Rumäniens största björn.

– Björnen hette Arthur och har setts under många år av Agent Greens parkvakter i området, säger organisationerna i ett gemensamt uttalande enligt The Guardian.

Liechtensteins prins Emanuel von und zu Liechtenstein möts just nu av hård kritik från två miljöorganisationer. Han anklagas nämligen för att ha skjutit ihjäl Arthur – som är Rumäniens största björn. Detta rapporterar The Guardian.

Det var i mars som prinsen ska ha skjutit ihjäl björnen enligt den rumänska miljöorganisationen Agent Green och den österrikiska organisationen VGT.

Prinsen hade då fått tillåtelse att skjuta en björnhona som hade skadat flera boskapsdjur på en ort i Transsylvanien i Rumänien. Men så verkar det inte ha blivit.

– Prinsen sköt inte ihjäl problembjörnen, utan istället sköt han en björnhane som bodde djupt inne i skogen som aldrig hade besvärat lokalbefolkningen. Björnen hette Arthur och har setts under många år av Agent Greens parkvakter i området, säger organisationerna i ett gemensamt uttalande enligt The Guardian.

Gabriel Paun, som är Agent Greens generaldirektör, säger att Arthur var 17 år gammal och var den största björnen som har setts i Rumänien och troligtvis den största björnen i EU, enligt tidningen.

Nyhetsbyrån AP har även hittat dokument som visar att prinsen betalade omkring 7 000 euro (motsvarande drygt 70 000 kronor) för tillståndet att jaga i området. Han ska enligt dokumentet ha skjutit en 17-årig brunbjörn.

AP har sökt prinsens slottsförvaltning för en kommentar. De har inte fått något svar.

ANNONS

Ladda upp för PRIME DAYS på Amazon! UNIKA erbjudanden – Nu 30-dagars provperiod!

Extern länk från Amazon

Till Prime Days!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Liechtenstein

Björnar

Djur & natur