Trumps superhelg i nya maktbasen: Universums mitt

Donald Trump tar emot sina bundsförvanter i maktbasen i lyxklubbens bröllopssvit.

I helgen ska expresidenten hålla tal för 400 partihöjdare – och ytterligare fem arrangemang är inbokade.

– Alla republikanska vägar leder till Mar-a-Lago. Han är det största namnet i politiken, säger rådgivaren Jason Miller till Washington Post.

De flesta politiker tvingas resa land och rike runt för att få publicitet och träffa anhängare. För Donald Trump räcker det att stanna hemma och vandra mellan nya kontoret i lyxklubbens gamla bröllopssvit och festsalen en trappa ner. Alla slåss om att få komma till honom i stället.

Expresidenten har knappt lämnat sina ägor sedan han återvände från Washington vid lunchtid den 20 januari i år. På Mar-a-Lago har han både sitt kontor och en privat bostad. Klubbmedlemmarna applåderar honom varje gång han kommer ner för middag och igen när han går därifrån, uppger medarbetare för Washington Post.

De gånger han lämnar klubben är det främst för att spela golf på sin närliggande bana.

Expresidentens kontor i lyxresidenset Mar-a-Lago.
Expresidentens kontor i lyxresidenset Mar-a-Lago.

Har 400 höjdare på middag

Efter att gradvis ha varvat upp sedan flytten från Vita huset har expresidenten tagit ett allt starkare grepp om Republikanerna. Han har tagit emot mängder av höjdare och möjliga utmanare som vill ha hans stöd i kommande primärval.

Denna helg är han mer inbokad än någonsin, skriver Washington Post.

Redan under torsdagskvällen höll en konservativ aktivistgrupp en middag för fler än 100 personer på Mar-a-Lago. Donald Trump talade i mer än en timme för gruppen och avhandlade ämnen som republikaner som svikit honom, situationen vid gränsen och Bidens ”fiasko” där, anklagelserna om att han blev bestulen på valvinsten och sätt att reformera vallagarna.

Under fredagen var det en insamlingslunch för Florida-senatorn Marco Rubio på schemat. Enligt Washington Post betalade deltagarna uppemot 80 000 kronor för att få delta och möjligtvis få en skymt av expresidenten.

Helgens stora grej på Mar-a-Lago, och inkomstkälla för Donald Trump, är Republikanska nationalkommittén (RNC) som håller stor middag för 400 partihöjdare i lyxklubbens festsal. En tillställning som man betalar nästan en miljon kronor för.

Även under lördagen väntas expresidenten tala för middagsgästerna.

– Mar-a-Lago och Palm Beach är mittpunkten av republikanernas universum just nu. Alla republikanska vägar leder till Mar-a-Lago. Han är det största namnet i politiken och alla vill ha hans stöd och att han ska ställa sig bakom deras kandidatur, säger Donald Trumps nära rådgivare Jason Miller till Washington Post.

Har sex arrangemang i helgen

Hans förra pressekreterare Sarah Sanders, som nu kandiderar till posten som guvernör i Arkansas, och senatorn Rand Paul från Kentucky håller också insamlingsträffar på lyxklubben under helgen.

Totalt ska sex arrangemang knutna till republikanska grupper och partihöjdare hållas på Trumps ägor i helgen. Allt ger bra pengar i expresidentens kassa – och en chans för partiföreträdare att möjligtvis få lite av hans stjärnglans att fastna på dem.

– Om du vill att han ska dyka upp på ditt arrangemang är din bästa chans att hålla det på hans klubb. Han tänker inte resa runt, säger en av Donald Trumps rådgivare till Washington Post.


Jackpott – 18 miljoner på Stryktipset: Analys och följ expertens system här
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN