USA

Topprepublikan anklagar popstjärna: Hetsade fram attack

Av: 

Johan Edgar

Senator Rand Paul.
Senator Rand Paul.

NYHETER

Topprepublikanen Rand Paul fick ett hotbrev med vitt pulver skickat till sin bostad.

Nu anklagar han gamle popstjärnan Richard Marx för att ha hetsat fram attacken.

– Det är en avskyvärd människa, säger senatorn till Fox News.

Senatorn från Kentucky har varit ett rött skynke för demokrater under pandemin för sin vägran att använda munskydd i kongressen, åsikten att man inte bör stänga ner samhället för att bromsa smittan och sitt motstånd till vaccin.

Senast för några dagar sedan uppgav Rand Paul att han inte tänker ta vaccinet eftersom han har naturliga antikroppar från att ha haft covid 19 förra året.

Det fick det att brinna till för Richard Marx, storstjärna under 80- och 90-talen med hits som ”Right Here Waiting” och ”Hazard”, som gav sig på senatorn på Twitter.

Richard Marx

Blev attackerad av grannen

I sitt inlägg anspelade han på den märkliga attack som Rand Paul utsattes för 2017 då en granne kastade sig över honom när han klippte gräsmattan. Senatorn fick bland annat sex brutna revben i tumultet.

”Om jag någonsin träffar Rand Pauls granne ska jag ge honom en kram och köpa honom så många drinkar han kan dricka”, skrev Marx på Twitter.

Dagen efter dök paketet upp hemma hos familjen Paul. Paketet var fyllt med oidentifierat vitt pulver, en bild på Rand Paul i bandage och med ett gevär mot huvudet. Under bilden stod det ”Jag ska slutföra det som din granne började, din jävel (motherfucker)”.

I en intervju med Fox News anklagar nu Rand Paul Richard Marx för att ha hetsat fram attacken.

Han säger att ”hundratals människor önskar att jag ska drabbas av våld varje dag på Twitter” och refererar särskilt till ”låtskrivaren för länge sedan som ingen hört talas om”.

I ett uttalande säger han att ”under helgen uppmanade Richard Marx för våld mot mig och nu får vi detta avskyvärda pulverbrev”.

Richard Marx fick möta en storm av arga konservativa på Twitter som anklagade honom för attacken. ”Ja, jag är den enda som någonsin refererat till Rand Pauls granne. Måste ha varit jag. Det var också en dag efter att den där förrädaren gjorde en offentlig grej av att inte ta vaccinet”, svarar han ironiskt en arg person.

Rand Paul ser det annorlunda.

– Jag fick sex brutna revben...ett år senare hostade jag blod. Jag fick ta bort en bit av min lunga, sedan fick jag en infektion mellan lungorna och bröstkorgen, vilket nästan dödade mig och jag har permanent ärrbildning på lungorna och han erbjuder drinkar till någon som kan göra det igen och slutföra jobbet. Det låter som att han uppmanar till våld, säger han till Fox News.

Vill ha bojkott av Twitter

Senatorn kallar också Richard Marx för en ”avskyvärd människa” och en ”irrationell idiot”.

Rand Paul uppmanar nu också alla republikaner att bojkotta Twitter som han menar ”hatar konservativa och hatar republikaner”.

– De vill inte ha oss där och svaret kanske är att republikaner bör lämna. Vi behöver lämna det. Eftersom varje dag tillåter de hundratals om inte tusentals människor att önska mig och min familj våld. Och ärligt talat är jag trött på det, säger han till Fox News.

– Jag är trött på att de tillåter detta och trött på att de skyller på högern. Jag var på planen när en Bernie Sanders-skytt nästan dödade Steve Scalise. Så jag är trött på våldet som kommer från vänstern.

Pulvret visade sig efter utredning vara ofarligt.

– Men det är en form av terrorism och gärningsmännen kommer bli åtalade om de kan hitta dem, säger Rand Paul.

Richard Marx som haft tre ettor på USA-listan har den senaste tiden gjort sig känd som liberal aktivist på Twitter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

LÄS VIDARE

Trumps superhelg i nya maktbasen: Universums mitt

ÄMNEN I ARTIKELN

USA

Twitter

Rand Paul