Polis upptäckte misshandelsfilm av slump – efterlyser gärningsmän

Polisen hittade av en slump en film på en grov misshandel.

Nu efterlyser man sex okända män som omringat och sparkat en ung man. En av dem bar en machete under attacken.

– Att det filmas skulle man kunna säga är förnedring i dubbel bemärkelse, säger utredare Malin Ärlebo i TV3:s ”Efterlyst”.

När polisen tömde en mobil under en brottsutredning hittades en videofilm på en brutal misshandel.

Den tio sekunder långa filmen är inspelad vid en röd garagelänga med vita dörrar. Sex män omringar och sparkar en ung man i huvudet och på kroppen. En man är beväpnad med en machete, en annan håller i en kniv. Offret ligger ner på marken och försöker skydda sig.

”Vem sa du horunge till? Lägg dig! Vem sa du horunge till?”, säger en av de misstänkta gärningsmännen i filmen.

– Vi kan ana att de är yngre. Vi tror att vissa av dem är under 18 år. Mannen som utdelar sparkar och håller i macheten bedömer vi vara myndig, säger utredare Malin Ärlebo till TV3:s ”Efterlyst”.

Polisen vädjar till allmänheten

Samtliga yngre misstänkta är blurrade i programmet då polisen tror de är under 18 år samt målsägandes utsatthet. Polisen är mycket angelägen om att få in tips från allmänheten för att komma vidare i utredningen och identifiera de misstänkta.

– Brottsmisstankarna utifrån det vi har nu är grov misshandel. Men beroende på vad som händer efter att filmen stängts av så skulle det kunna bli en grövre brottsmisstanke. Det skulle kunna vara synnerligen grov misshandel eller försök till mord, säger Malin Ärlebo.

”Förnedring i dubbel bemärkelse”

Vilka som utsatt den unga mannen för misshandeln eller var den skett är fortfarande okänt. Mobiltömningen gjordes i Göteborgstrakten, varpå polisen misstänker att misshandeln kan ha inträffat där. Men den kan likväl ha skett på en annan ort.

– Utifrån vad vi kan se så är ju målsägande väldigt utsatt. Han har många personer runt sig och är omringad och att händelsen filmas. Det är ingen som vet var den här filmen tar vägen och vad man gör med den. Det skulle man kunna säga är förnedring i dubbel bemärkelse, säger Malin Ärlebo.

Efterlyst sänds på torsdagar klockan 20.00 på TV3 och kan även ses på Viaplay och Viafree.

Publisert:

LÄS VIDARE