70-talsvillor dominerar klicktoppen i Uppsala

Tre 70-talshus för 2–2,5 miljoner kronor tog sig in på Hemnets topp-fem-lista i Uppsala förra veckan.

De andra två, som är från 1925 och 2013, är i en dyrare prisklass.

Björklinge, Uppsala .
Björklinge, Uppsala .

1. Björklinge, Uppsala

Pris: 2 490 000 kronor. Antal klick: 6 113. Mäklare: Fastighetsbyrån.

Den mest klickade bostaden, en tvåplansvilla från 1978, ligger i Risby, ungefär en halvtimme norr om centrala Uppsala. Huset är på 174 kvadratmeter och rymmer sex rum. På entréplan finns bland annat kök, matplats, vardagsrum, ett sovrum, badrum och tvättstuga. En trappa upp finns ytterligare tre sovrum, ett allrum och badrum. På tomten som är 5 000 kvadratmeter finns även ett dubbelgarage.

Gällsätra, Uppsala.
Gällsätra, Uppsala.

2. Gällsätra, Uppsala

Pris: 2 150 000 kronor. Antal klick: 5 007. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den näst mest klickade bostaden, en enplansvilla från 1979, ligger strax utanför Järlåsa, en halvtimme väster om centrala Uppsala. Huset är på 117 kvadratmeter och rymmer fem rum: Kök med matplats, ett vardagsrum med braskamin, ett allrum, tre sovrum, ett badrum och en toalett. På tomten finns även ett garage som även fungerar som mindre verkstad.

Eriksberg, Uppsala.
Eriksberg, Uppsala.

3. Eriksberg, Uppsala

Pris: 9 975 000 kronor. Antal klick: 4 644. Mäklare: Widerlöv&co.

Den tredje mest klickade bostaden, en tvåvåningsvilla från 1925, ligger kvar på klicktoppen från förra veckan. Vi hittar den i närheten av Stadsskogen, ungefär tio minuter utanför centrala Uppsala. Huset användes ursprungligen som både handelsbod och bostad och är numera inredd som två separata våningar om 130 kvadratmeter vardera. På den nedre våningen finns kök, vardagsrum med öppen spis, ett uterum, tre sovrum, ett arbetsrum och badrum. En trappa upp finns ytterligare ett kök, vardagsrum med öppen spis, tre sovrum, matsal, badrum, toa och balkong. På vindsvåning finns även tre rum och badrum och i källaren så finns bland annat tvättstuga, toa och förråd. Villan har en boarean på 314 kvadratmeter och en biarea på 124 kvadratmeter. På tomten finns även en bod.

Sunnersta, Uppsala.
Sunnersta, Uppsala.

4. Sunnersta, Uppsala

Pris: 8 700 000 kronor. Antal klick: 4 624. Mäklare: Bjurfors.

Den fjärde mest klickade bostaden, en tvåplansvilla från 2013, hittar vi nära Hammarskog, en kvart från centrala Uppsala. Huset som är på 180 kvadratmeter rymmer sju rum. På entréplan finns bland annat ett vardagsrum med braskamin, ett kök med matplats, ett allrum och badrum. En trappa upp finns ytterligare ett badrum med massagebadkar, tre sovrum och två alltrum. På tomten som är på 900 kvadratmeter finns även ett garage, en lekstuga med loft och en köksträdgård med odlingsplatser.

Järlåsa, Uppsala.
Järlåsa, Uppsala.

5. Järlåsa, Uppsala

Pris: 1 975 000 kronor. Antal klick: 4 098. Mäklare: Riksmäklaren.

Den sista bostaden på listan, en enplansvilla från 1979, ligger kvar på klicktoppen för andra veckan i rad. Vi hittar bostaden strax utanför Järlåsa, en halvtimmes bilfärd från centrala Uppsala. Huset som är på 161 kvadratmeter rymmer sex rum: Fyra sovrum, ett allrum med braskamin, ett vardagsrum, ett kök med matplats och vedspis, en toa och ett badrum. På tomten som är på drygt 3 800 kvadratmeter finns även ett garage och carport.

Publisert:

LÄS VIDARE