Nyheter

Sju män dömda för "sugardejting"

Av: 

TT

Sju män dömdes i Stockholms tingsrätt för köp av sexuell handling av barn. Arkivbild.
Sju män dömdes i Stockholms tingsrätt för köp av sexuell handling av barn. Arkivbild.

NYHETER

Sju män har dömts för köp av sexuell handling av barn.

Målet handlar om så kallad sugardejting – "lite som den nya tidens prostitution" enligt Martina Hildebrand vid polisen.

Totalt tio män i åldrarna 37–57 åtalades, misstänkta för att ha betalt en minderårig flicka för sexuella handlingar. Männen spårades tack vare offrets mobiltelefon och sju av dem har nu dömts i tingsrätten.

"Vi ser i vårt jobb ute att denna problematik ökar bland unga, det hör vi bland både unga tjejer och killar vi möter. Det här rör sig om hänsynslöst utnyttjande av barn och unga där dessa män med löften om pengar och prylar lurar unga in i sexhandeln", säger Martina Hildebrand vid Stockholmspolisens människohandelssektion enligt polisens hemsida.

Männen, som anses komma från ordnade förhållanden, kom i kontakt med offret på en internetsida för så kallad sugardejting. Det är ett fenomen där företrädesvis äldre män betalar yngre kvinnor i utbyte mot umgänge och – oftast – sexuella handlingar. I detta fall var offret minderårig.

Martina Hildebrand ser det som viktigt att de sju männen blev dömda för köp av sexuell handling av barn och inte köp av sexuell tjänst.

"Det är viktigt för det framtida arbetet. Det här är lite som den nya tidens prostitution och det är uppenbart att denna typ av sidor är inkörsporten för många unga människor in i prostitution. Även om det är 18-årsgräns så är det inget som kontrolleras", säger hon.

De sju männen dömdes till villkorlig dom och dagsböter på 5 000–14 000 kronor. En av männen dömdes dessutom 75 timmars samhällstjänst.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert: