Två begärs häktade i bedrägerihärva i Västsverige

Av: TT

Publicerad:
Två personer i Västsverige begärs häktade vid Göteborgs tingsrätt misstänkta för grovt bedrägeri och penningtvätt. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Två personer i Västsverige begärs häktade vid Göteborgs tingsrätt misstänkta för grovt bedrägeri och penningtvätt. Arkivbild.

Två personer i Västsverige begärs häktade vid Göteborgs tingsrätt misstänkta för grovt bedrägeri och penningtvätt.

– Jag har begärt huvudmannen och en av de som är misstänkta för grovt penningtvättsbrott häktade, säger åklagaren Martin Elofsson till Göteborgs-Posten.

Fem personer i åldrarna 30-40 år greps i samband med en koordinerad räd mot flera platser i Göteborgsområdet med omnejd tidigare i veckan. Det är nu två av dessa som begärs häktade. Två andra har försatts på fri fot och en sitter fortsatt anhållen.

Huvudmannen misstänks ha lurat olika företagare på miljonbelopp, och därefter tvättat pengarna med hjälp av flera inblandade personer. Dessutom har ytterligare en person delgivits misstanke om brott, även han för misstänkt penningtvättsbrott.

– I det här fallet finns det inga misstankar om att personerna har anknytning till grov organiserad brottslighet, sa kommissarie Magnus Lindegren, chef för bedrägerisektionen i polisregion Väst, till Göteborgs-Posten på onsdagen.

Häktningsförhandlingarna mot de två kommer att hållas under lördagen.

Publicerad: