Jonathan, 18, söker baldejt – på Facebook

NYHETER

Det är några månader kvar till sommar men redan nu söker Jonathan någon som vill gå på balen med honom, skriver Norrbottens-Kuriren.

– Jag visste inte riktigt vem jag ska gå med.

Till våren tar Jonathan Ljungqvist, 18, studenten. Han går på Rymdgymnasiet i Kiruna och liksom många andra gymnasium kommer det vara bal för sistaårseleverna en vecka innan examen.

På måndagen pratade han med sin bästa vän Oskar om vem man ska ha som baldejt. Då skolan är relativt liten med 100 elever är det ingen där som lockar då alla känner alla.

– Jag visste inte riktigt vem jag ska gå med, så då sa han att jag skulle göra ”något kul av det”.

Oskar menade att Jonathan skulle göra en kontaktannons på Facebook. Till en början skämtade Jonathan bort det men sen tog Oskar initiativet och skrev ett inlägg som åkte upp i Facebookgruppen Kiruna nya fyndtorg.

Jag studerar rymdvetenskap på rymdgymnasiet och är ganska smart. Tycker själv jag är ganska snygg och har bra stil för kläder så vi kommer garanterat bli det snyggaste paret. Vid intresse skicka iväg ett PM så kanske det blir du och jag som håller armkrok”, står det i inlägget.

”Har inte smält det här”

Jonathan som inte trodde att någon skulle bry sig är förvånad över gensvaret, efter mindre än ett dygn har några hört av sig.

– Jag har blivit kontaktad av runt 15 tjejer. En har hört av sig ända från Piteå. Jag har inte smält det här än. Jag är en person som hatar att säga nej till folk.

Planen är att börja prata på Facebook för att sedan träffa några av tjejerna för att lära känna dem. Han har några kriterier för den han söker.

– En som är social, trevlig och som kan skratta åt mina skämt.

Och den som får gå med honom kan förvänta sig detta:

– Mycket skratt och humor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Kiruna