Skalperades och tömdes på blod – författare misstänks

NYHETER

Modellen och småbarnsmamman Iana Kasian skalperades, bets i ansiktet och dränerades på blod.

Pojkvännen, den förmögne serieförfattaren Blake Leibel, misstänks för mordet.

De makabra detaljerna har kusliga likheter med en av hans berättelser.

1 av 4 | Foto: © FACEBOOK

Iana Kasian hittades död i sin bostad i West Hollywood i Los Angeles i maj 2016. Kroppen var lemlästad och utsatt för mycket grovt våld.

Författaren Blake Leibel, 35 – Iana Kasians pojkvän och far till deras då två månader gamla dotter – greps omgående misstänkt för mordet. Nu åtalas han för mord, skadegörelse och tortyr – och riskerar dödsstraff.

Obduktionsrapporten, som offentliggjordes i veckan, avslöjar brutala detaljer om hur dådet gick till, rapporterar ABC:s lokal-tv. 30-åriga Iana Kasian påträffades i sängen, död efter att ha utsatts för trubbigt våld mot huvudet.

Skallbenet var blottat. Delar av skalpen hade slitits eller skurits bort. Hon hade också svåra skador i ansiktet och vad som bedöms vara mänskliga bitmärken på käken.

Kroppen ska dessutom ha varit helt tömd på blod, enligt rättsläkarens sammanställning.

Påminner om mordet

Blake Leibel är känd som författare av flera serieromaner och uppmärksammades när han medverkade på mässan Comic-Con i New York 2008, enligt ABC.

En av hans böcker, ”Syndrome”, handlar om en urspårad hjärnkirurg som försöker isolera människans ondska till en del av hjärnan för att få bort den. Bland karaktärerna finns en kvinnlig skådespelare och en dömd seriemördare.

Romanens inledning har kusliga likheter med mordet, skriver New York Daily News. I en tillbakablick skär nämligen seriemördaren halsarna av ett par och tömmer dem på blod.

Släpptes mot borgen

En vecka innan mordet i West Hollywood greps Blake Leibel anklagad för en våldtäkt på en annan kvinna. Men han släpptes mot borgen och var på fri fot när Iana Kasian dödades, uppger ABC.

Kasian kommer från Ukraina och kom till Los Angeles 2014. Hennes mor, som i dag har vårdnaden om dottern, har stämt Blake Leibel på 56 miljoner dollar.

Leibel är son till den stormrike kanadensaren Lorne Leibel, fastighetsmagnat som även har ett förflutet som olympisk seglare.

ARTIKELN HANDLAR OM