Nya korruptionsanklagelser mot Brasiliens president

NYHETER

Brasiliens president misstänks nu formellt för att leda en kriminell organisation och för att ha försökt försvåra utredningen av honom.

President Michel Temer förnekar alla anklagelser.

Brasiliens sittande president Michel Temers problem med rättsväsendet fortsätter.

I somras anklagades han för mutbrott men den utredningen stoppades av underhuset i Brasiliens parlament. Men misstankarna om att att presidenten ska ha tagit mot mutor från köttjätten JBS kvarstår.

Nu höjer riksåklagaren Rodrigo Janot insatserna kring korruptionsanklagelserna och inleder en formell utredning där president pekas ut som ledare för en kriminell organisation, skriver AP.

President ska också utredas för att ha försökt försvåra utredningen av honom.

Temer förnekar alla anklagelser och antas dock ha tillräckligt stöd i kongressen för att slippa ställas till svars inför domstol, skriver TT.

Anklagelserna kommer under åklagare Janots sista vecka på posten. Nästa vecka tar Raquel Dodge som utsetts av Michel Temer över som riksåklagare i Brasilien.

Michel Temer tillträdde som president i fjol och efterträdde Dilma Rouseff – som avsattes i en riksrättsprocess.

Samtidigt rapporteras landets polis trappa upp utredningen mot ytterligare medlemmar i den korruptionsanklagade regeringen genom en gryningsräd mot jordbruksministern Blairo Maggis hem, skriver TT.

Den federala polisen säger i ett uttalande att tillslag gjordes mot 64 adresser i Brasilia, São Paulo och delstaten Mato Grosso, men man vill inte namnge vilka personer som räderna riktade in sig på, skriver TT.

ARTIKELN HANDLAR OM