Man som misstänks för morden i Gårdsten blir kvar i häktet

avGustaf Tronarp

Publicerad:
Uppdaterad:

Den man som misstänks för mord på sin fru och deras tre barn i Gårdsten i Göteborg ska vara kvar i häktet.

Hovrätten för västra Sverige avslår mannens begäran om att släppas på fri fot.

– Det var väntat, säger åklagaren Helena Treiberg Claeson.

Foto: ANDERS DEROS
Den 51-årige pappan häktades på lördagen

Den 51-årige mannen häktades i lördags misstänkt för mord på sin fru och deras tre barn i Gårdsten, som ligger i Angered i norra Göteborg.

Mannen nekar till brott, och på måndagen överklagade han häktningen. 51-åringen hävdar att han befunnit sig flera mil från brottsplatsen. Denna uppgift bekräftas av flera oberoende vittnen som polisen förhört, enligt mannen.

– Han har varit på sin arbetsplats. Det har han sagt. Sedan blev han uppringd och man bad honom att snabbt ta sig hem, sa hans advokat Poly Jensell till Aftonbladet i går.

Åklagaren: ”Inte förvånad”

På tisdagseftermiddagen kom beskedet att hovrätten för västra Sverige avslår mannens överklagan – och går på åklagarens linje. Det innebär att han blir kvar i häktet.

”Det finns risk för att XX (mannens namn, reds anm) genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning”, skriver hovrätten.

– Jag är absolut inte förvånad över hovrättens beslut. Det var väntat. Att man klagar på ett häktningsbeslut är mer regel än undantag, och att hovrätten avslår är också mer regel än undantag, säger åklagare Helena Treiberg Claeson till TT.

Hade skurits i halsen

Det var på morgonen den 20 juli som polis och räddningstjänst larmades till en lägenhetsbrand i Gårdsten. I bostaden fanns en kvinna och tre barn. Kvinnan och ett av barnen dödförklarades på plats. De två andra barnen avled senare.

Polisen kunde snabbt konstatera att de döda hade skador som inte orsakats av branden. Enligt uppgifter till Aftonbladet hade flera av dem skärsår på sina halsar.

Den 51-årige mannen påträffades vid lägenheten och togs med till polisstationen för förhör. Han anhölls samma eftermiddag.

Åtal mot mannen ska väckas senast den 7 augusti. Aftonbladet har utan framgång sökt hans advokat.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM