Misstänkta motorsågsmannen gripen

NYHETER

Franz Wrousis misstänks för motorsågsattacken i schweiziska Schaffhausen på måndagen.

Efter över ett dygn på flykt har den internationellt efterlyste 51-åringen nu gripits, skriver polisen på Twitter.

1 av 4 | Foto: AFP

Motorsågsattacken inträffade under måndagsförmiddagen på ett försäkringskontor i Schaffhausen nära gränsen mot Tyskland. Fem personer skadades, varav två allvarligt. Två av de skadade arbetar på försäkringsbolaget.

Efter över ett dygn på flykt kunde polisen till slut gripa Franz Wrousis i Thalwil, som ligger omkring 45 kilometer från Schaffhausen i kantonen Zürich.

”Håller till i skogarna”

Efter attacken i Schaffhausen spärrades stora delar av den lilla staden av och polisen uppmanade allmänheten att hålla sig borta från området.

”Varning, den misstänkte är farlig!” skrev polisen på sin webbplats.

Under en presskonferens på måndagseftermiddagen gick polisen ut med identiteten på misstänkte Franz Wrousis.

”Så vitt känt håller mannen främst till i skogarna. När han känner sig trängd kan han uppenbarligen reagera aggressivt (...) Enligt nuvarande information har Franz Wrousis fortfarande motorsågen med sig och annan beväpning kan inte uteslutas”, skrev polisen på sin webbplats.

Dömd för vapenbrott

Polisen har i omgångar gått ut med bilder på Franz Wrousis, bland annat en där han bär på en väska som han tros ha förvarat motorsågen i.

Wrousis är känd hos polisen sedan tidigare och dömdes 2014 och 2016 för brott mot vapenlagen.

Motiven för motorsågsattacken är oklara, men polisen meddelade i ett tidigt skede att inget tyder på att det rör sig om ett terrordåd.