KDU-topp om Pride: ”Perversa veckan har börjat”

Den pågående Pride-veckan har rört upp politiska känslor.

På Twitter skriver Adam Davidsson från Kristdemokraternas ungdomsförbunds förbundsstyrelse att ”Perversa veckan har börjat”.

Något som KDU:s förbundsstyrelse nu tar starkt avstånd ifrån.

Just nu pågår Pride-festivalen i Stockholm.

Ett evenemang som arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och i vars parad både myndigheter, kändisar och partiföreträdare deltar.

Förra året fick Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor stor uppmärksamhet när hon som första ledare för partiet valde att delta.

Men det är inte alla inom partiet som uppskattar den färgglada veckan.

”Perversa veckan har börjat”

På Twitter skriver Adam Davidsson, ledamot i Kristdemokratiska ungdomsförbundets förbundsstyrelsen nämligen följande:

”Ser i sociala medier att perversa veckan dragit i gång i Stockholm. Finns det nåt slags filter för att förskonas från uppdateringar därifrån?”

Något som skapat stor uppståndelse på sociala medier och som kritiserats från bland annat operasångaren Rickard Söderberg som frågar sig hur KDU ska kunna ta avstånd för uttalandet.

KDU: Inget vi står bakom

Till DN säger ordförande Christian Carlsson att förbundet tar avstånd från uttalande och att han själv har förmedlat detta till Adam Davidsson.

– Jag har också gjort klart vad som gäller för den som företräder KDU. Det där är ett nedsättande uttalande som inte är rättvisande och ingenting som vi står bakom, säger Christian Carlsson till DN och tillägger att Adam Davidsson är införstådd med att uttalandet var dumt.

Det är oklart om KDU-toppens uttalande kommer att leda till några repressalier. Enligt DN kommer han tillsvidare att fortsätter sitt uppdrag i förbundsstyrelsen och som miljö- och landsbygdspolitisk talesperson.

Har bett om ursäkt

Det är inte första gången som Adam Davidsson får stark kritik för sina inlägg på microbloggen. Under tiden som ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund i Skåne uppmanade han att Kustbevakningen skulle bogsera migrantbåtarna i Medelhavet ”tillbaka dit de kom från” och under förra årets Pridevecka föreslog Davidsson en egen vecka för ”vi som inte är för homoäktenskap, homoadoption och könsbyten”.

Under tisdagen bad Adam Davidsson om ursäkt på Twitter och hans tweet hade även raderats.

”Jag är ledsen om någon blev sårad eller kände sig nedvärderad av gårdagens tweet. Det var verkligen inte min mening.”

Jag är ledsen om någon blev sårad eller kände sig nedvärderad av gårdagens tweet. Det var verkligen inte min mening.Kan inte vi som inte är för homoäktenskap, homoadoption och könsbyten dra ihop en egen vecka med föreläsningar och seminarier nästa sommar?Hej @KDUSverige & @KDriks. Såklart ni blir svettiga när er företrädare kallar #pride för Perversa Veckan. HUR välje… https://t.co/WeW0YMpd6i
Publisert:

LÄS VIDARE