Ica

Ica varnar för nya bluff-sms:et

Av: 

Jonna Claesson

NYHETER

I veckan har en ny bedrägerivåg med bluff-sms satt i gång. Den här gången handlar det om meddelanden som utger sig komma från livsmedelskedjan Ica.

Just nu cirkulerar ett sms som erbjuder personer ett presentkort på 3000 kronor från Ica-gruppen. I sms:et finns även en blålänk där det står att man kan ladda ner checken. Problemet är bara att Ica-gruppen inte är avsändaren. Och när du klickat dig vidare ber avsändaren om dina personuppgifter.

Anna Hedström, presskontakt på Ica, säger att dessa sms är vanligt förekommande hos kända varumärken.

– Det är högst beklagligt. Vi avråder alltid våra kunder från att lämna ifrån sig uppgifter eller klicka sig vidare på länkar i mejl.

Hur påverkar det här Ica?

– Jag tror att många förstår att vi också blir drabbade på ett eller annat sätt. Vi försöker att inte kommunicera med våra kunder på det sättet för att minska förvirringen.

Om man klickar på länken hamnar på en sajt med en undersökning där du får dela med dig av dina erfarenheter av Ica. Svarar du på frågorna utlovar bedragaren fina priser.

Sara Engdahl är en av alla som fått sms:et hon tycker att det är idiotiskt.

– Jag klickar aldrig på länkar eller lämnar ut mina personuppgifter men jag tänker på mina barn, de har varsin mobil och de skulle ju kunna klicka på länken. Vissa äldre gör ju säkert det också. Det är nog lätt hänt.

ANNONS

Skydda din elektronik mot åska! Köp ett grenuttag med överspänningsskydd!

Extern länk från Webhallen

Läs mer

Publisert:

LÄS VIDARE

Varnar för bedragarnas nya sms

ÄMNEN I ARTIKELN

Ica

Bluffakturor

Bedrägeri