Polisen misstänker: Försvunna Fatima mördad – vädjar om tips

NYHETER

Fatima Berggren, 57, försvann spårlöst i maj från sitt hem i Västerås.

Nu misstänker polisen att hon kan ha blivit mördad.

Polisen vädjar nu till allmänheten om tips som rör den försvunna kvinnan.

Foto: PRIVAT
Fatima Berggren, 57, har varit spårlöst försvunnen sedan i maj.

Den 24 maj anmäldes 57-åriga Fatima Berggren från Västerås försvunnen. Runt den 18 maj hade hon senast kontakt med anhöriga – och sedan dess är det ingen som vet vad som hänt henne. Först hanterades ärendet som en försvunnen person innan polisen inledde en förundersökning om människorov.

– Faktum är att hon har varit borta under en längre tid och vi har lagt mycket resurser och vidtagit en massa olika åtgärder för att spåra henne, men vi har inte lyckats. Det framstår som rätt uppenbart att något kan ha hänt henne, säger Johan Stenvi på polisens utredningssektion.

En av polisens teorier om vad som hänt är att Fatima kan ha mördats, något som också SVT rapporterat om. Men polisens förhoppning är fortfarande att hitta henne i livet.

– Hon skulle också frivilligt ha kunnat ta sig någonstans eller råkat ut för en olyckshändelse, vi vet inte. Men vi kan inte bortse från att hon kan ha blivit utsatt för ett mycket allvarligt brott, säger Johan Stenvi.

Polisens rubriceringen är fortfarande människorov.

Hundratals hörda

Sedan försvinnandet har hundratals personer hörts – men polisen har fortfarande inga spår efter Fatima Berggren.

– Fokus har varit på de som varit tillsammans med och träffat henne innan försvinnandet, men det har inte gett någonting.

Polisen vädjar till allmänheten om hjälp och iakttagelser av Fatima. Den som har uppgifter om Fatimas försvinnande uppmanas kontakta polisen.

– Vi efterlyser alla tips som kan sättas i samband med ärendet, säger Johan Stenvi och tillägger:

– Jag vill också vädja till folk i hennes umgänge och bekantskapskrets eftersom det känns rimligt att någon eller några borde veta mer om vad som kan ha hänt. Det gäller trots allt en kvinna som har barn och familj som är borta som kan ha blivit utsatt för ett mycket grovt brott.

ARTIKELN HANDLAR OM