Borgmästaren: Mosley har hittats död

Uppdaterad 2024-06-10 | Publicerad 2024-06-09

Den brittiska läkaren och tv-personligheten Michael Mosley har hittats död på grekiska ön Symi, bekräftar stadens borgmästare.

Mosley försvann i onsdags efter att ha gått iväg på en promenad själv.

Tv-läkaren Michael Mosley som försvann på paradisön Symi i onsdags har nu hittats död, bekräftar grekiska polisen enligt Reuters. Borgmästaren Eleftherios Papakaloudoukas uppger på en pressträff att Mosleys kropp hittats av ett grekiskt tv-team.

Kameramannen Antonios, som är en del av det grekiska tv-team, var den som först upptäckte kroppen. I en intervju med Sky News berättar han att de bestämde sig för att ge sig ut med båt och återigen leta efter Mosley.

De begav sig till stranden Agia Marina där Antonios såg något svart utanför ett staket vid stranden. Med sin kamera zoomade han in så långt det gick men kunde inte uttyda något. 

När de återvände från båtturen satte de sig på ett kafé i närheten och kollade på klippen. Med en mobiltelefon tog de en bild på kamerans skärm och zoomade in ytterligare.

– Man kunde tydligt se att det var en man som låg på rygg med handen på magen. Och i andra handen hade han sin väska, säger han till Sky News.

När reportern frågar hur det kändes efter upptäckten blir Antonios märkbart upprörd.

– Jag är ledsen för familjens skull, säger han.

Han skickar även en hälsning till familjen.

– Jag önskar att vi hade bättre nyheter att ge er, säger han med tårar i ögonen.

Platsen där Michael Mosley hittades död.

Stora sökinsatser

Läkaren som var på semester med sin frun försvann spårlöst på onsdagen efter att han och hustrun och deras två vänner med båt tog sig till stranden St Nikolas. Mosley hade lämnat kvar sin mobil i huset och vid 13.30-tiden bestämde han sig för att ta en promenad in till Pedi för att senare ta sig tillbaka till parets hus på egen hand.

Tjugo minuter senare gick han förbi övervakningskamerorna på en restaurang på ön, sju minuter senare hade han ändrat riktning och gick mot kusten.

Sedan hans försvinnande har hela ön, samt hans egna familj, varit involverad i sökandet. Räddningstjänst har sökt efter honom både till lands och sjöss med drönare, sökhundar och värmekameror.

Med hjälp av övervakningsfilmerna från de senaste dagarna kunde polisen slå fast att Mosley vandrat ner från bergen och nått fram till byn Pedi, som ligger vid kusten, och sedan begett sig ut på en mer krävande vandringsled upp i bergen. Men sedan tog spåren slut och världen förundrades över det mystiska försvinnandet.

Splittrade teorier om försvinnandet

Under sökinsatsens gång har övervakningsfilmer och vittnesmål kommit fram som har förvirrat polisen. Bland annat visade en övervakningsfilm hur Mosley går längs marinan mot kusten. Vilket vore en omväg om han varit på väg mot parets bostad.

– Det är som marken öppnat sig och svalt honom, sa biträdande borgmästaren Nikitas Gryllis under fredagen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln