Aftonbladet Daily

Facebooks kris efter nya vittnesmålen

DAILY ”Slår tillbaka mot anklagelserna”

Av: 

Jenny Ågren

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Det har svajat rejält kring Facebook den senaste tiden. För några veckor sen låg Facebook nere för miljontals användare. Bara dagar senare vittnade visselblåsaren Frances Haugen i den amerikanska senaten - ett vittnesmål som skakat om USA.

Frances Haugen berättade bland annat att Facebook tiger om att unga tjejer mår dåligt av sociala medier och att företaget vet exakt hur man ska göra sina plattformar säkrare, men struntar i att åtgärda dem. Att göra stora vinster är viktigare.

Facebook har i dag nära tre miljarder användare varje månad, men man äger också Instagram, Messenger och Whatsapp, som också har miljontals följare.

Tidigare så har företaget anklagats för bland annat valfusk och att man sprider fake news kring både politik och pandemin. Men trots det så har Mark Zuckerberg och hans team inte gjort några större förändringar, vilket Frances Haugens vittnesmål visar.

Hur mår egentligen Facebook just nu? Vad händer med jätten om de inte vidtar åtgärder? Finns det ens en framtid för Facebook?

Det försöker vi reda ut i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Emelie Svensson, Aftonbladets korrespondent i USA.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera


Mer från Aftonbladet Daily

Einár 2002-2021
Publisert:

LÄS VIDARE

Därför verkar Bianca Ingrosso satsa på e-handel

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

Jenny Ågren

Facebook

Mark Zuckerberg

Instagram

USA