Bandyklubb i chock efter frontalkrock i Småland

Tre tonåringar döda efter olyckan utanför Lindshammar

Bandyklubben Vetlanda BK fick på fredagsmorgonen veta att en av deras spelare dog i gårdagens frontalkrock utanför Lindshammar.

De två andra döda i olyckan hade tidigare spelat i Vetlanda BK.

– Det är fruktansvärt. Hela föreningen är i chock, säger Andreas Söderman.

Fyra killar i tonåren färdades i den personbil som i går eftermiddag frontalkrockade med en annan bil utanför småländska Lindshammar, på väg till Kalmar för att se en fotbollsmatch med AIK.

Enligt Andreas Söderman, vice ordförande i bandyklubben Vetlanda BK, bodde alla fyra i Vetlanda. Under torsdagskvällen meddelade polisen att två pojkar, 16 och 17 år gamla, dog i krocken.

– Båda har tidigare spelat i Vetlanda BK, säger Söderman.

”Var en stor förebild”

Den tredje tonårskillen bekräftades död under fredagsmorgonen. Han spelade i Vetlanda BK:s juniorlag.

Magnus Hörberg är lagets tränare och lagledare. När Aftonbladet träffar honom i ishallen är han djupt berörd över det som har hänt en av spelarna i hans lag.

– Han var en väldigt positiv och glad person. Han var en väldigt stor del av laget och en stor förebild.

Han berättar att den 18-åriga killen var en lovande talang. Magnus hade nyligen utsett honom till lagkapten.

– Det var en väldigt naturlig roll för honom. Han hade ledarnas förtroende och han hade gruppens förtroende. Han var länken mellan laget och ledarna.

– Han var en stor talang, under de här tre åren som jag har känt honom så har han växt mycket som person, det är väldigt jobbigt, säger Magnus Hörberg.

En större insats på platsen efter frontalkrocken.
En större insats på platsen efter frontalkrocken.

”Hela föreningen i chock”

Under fredagsmorgonen fick han besked om att även bilens förare hade dött, en 18-årig spelare i Vetlanda BK.

– Jag vet tyvärr att det inte gick bra för honom, han gick bort under natten. Jag fick reda på det för en timme sedan, säger Andreas Söderman.

– Det är fruktansvärt. Hela föreningen är i chock. Våra tankar går till familjerna och alla vänner. Det är ofattbart. Vi är verkligen i chock och vet inte riktigt hur vi ska hantera detta.

Den fjärde i bilen, en pojke i 16-17-årsåldern, är lindrigt skadad, enligt Söderman.

Polisen utreder brott

Under fredagen kommer Vetlanda BK att försöka finnas tillgängliga för alla berörda.

– Vi har kontakt med kommunen. Deras Posom-grupp hade en samling i går där många visade sitt deltagande. Vi behöver samla stöd för föreningen nu när det har blivit tydligare att föreningens drabbats hårt. Vi försöker samordna det, och finns tillgängliga för familj och vänner och alla berörda i föreningen.

Polisen utreder brott i samband med olyckan. Brottsmisstankarna gäller grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. Men det finns ingen brottsmisstänkt person.

– Vi ska utreda olyckan och vad som orsakade den, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen, till SVT Nyheter Småland.

Ambulanspersonal och räddningstjänst på platsen.
Ambulanspersonal och räddningstjänst på platsen.
Publisert:

LÄS VIDARE