SD-mediaprofil sprider video på Strandhälls hus: ”Var går gränsen?”

SD:s kanal Riks programledare har publicerat en video på Twitter över Annika Strandhälls (S) hus. Videon är tagen med drönare.

”Min 12-åriga dotter var ensam hemma och vi lever tack vare dessa högerextremister med en ständig hotbild”, skriver Strandhäll på Twitter.

Drönaren flyger över Sveriges klimat- och miljöminister Annika Strandhälls (S) hus.

Kameran sveper över villan och stannar vid ett utomhusbad på baksidan.

”En engagerad tittare skickade detta till mig: Strandhälls lyxbad som hon vägrade betala påfyllningsfakturan för”, skriver kanalen Riks, finansierad av SD, programledare Rebecka Fallenkvist i ett inlägg på Twitter.

Strandhäll: ”Min dotter var ensam hemma”

I ett eget inlägg svarar Annika Strandhäll på videon med upprördhet.

Hon skriver att hon fick kännedom om videon från ”SD:s propagandamedia” på vägen hem på torsdagen.

Att Riks ”kört drönare över mitt hus och lagt ut video och bild till kreti och pleti. Min 12-åriga dotter var ensam hemma och vi lever tack vare dessa högerextremister med en ständig hotbild. Var går gränsen?”.

I ett meddelande till Aftonbladet skriver Strandhäll att hon och hennes familj länge levt under hotbild.

”Att programledaren för SD-riks väljer att publicera drönarbilder över mitt hus och därmed gör det möjligt för fler av hennes följare och sympatisörer att identifiera var jag bor är obehagligt och överskrider gränsen för vad som är anständigt. Representanter för andra riksdagspartier agerar inte såhär”.

Annika Strandhäll har gjort comeback som minister.
Annika Strandhäll har gjort comeback som minister.

Ebba Busch stödjer Strandhäll

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch uttrycker sitt stöd för Annika Strandhäll.

”Det finns gränser som aldrig någonsin får passeras. För att det omöjligt kan vara försvarligt ur ”granska makten” perspektivet. När säkerheten för folkvalda och deras familjer hotas så hotas också vårt demokratiska system. Oavsett vad vi tycker om den folkvaldes åsikter i övrigt”, skriver hon i ett svar till klimat- och miljöministern.

Riks: Får avbilda byggnader

Riks ansvarige utgivare, Dick Erixon, känner inte igen att någon video publicerats. Han menar att Riks inte har tillgång till någon drönare.

Däremot har han godkänt att en bild på ministerns hus publiceras.

– Det är kartlagt sedan tidigare att man kan avbilda byggnader. Vi har diskuterat en bild. Det har jag gett okej på, säger Dick Erixon.

Varför vill ni lägga ut en bild på hennes hus?

– Du får läsa artikeln.

Publisert:

LÄS VIDARE