Svenska kyrkan skrev om tacofredag - då rasade följarna

avClara Öhrn

Tacosugen Jesus fick kyrkans följare på Twitter att rasa.
Nu hotar flera medlemmar att gå ur Svenska kyrkan.
”Osmakligt och kränkande”, skrev en användare på Twitter.

I fredags försökte Svenska kyrkan skoja till det när de publicerade en rörlig bild på Jesus med texten ”När det ÄNTLIGEN är #tacofredag”, på Twitter.

Osmakligt och kränkande

Bilderna fick blandade reaktioner, men en stor del av följarna uppskattade inte kyrkans skämt om Jesus och fredagsmys. Några tyckte att bilden var kränkande och bestämde sig i och med inlägget att lämna svenska kyrkan.

”Helt osmakligt och kränkande”, skrev en användare.

”Jag är troende och detta är första gången i mitt liv som jag funderar på att går ur Svenska Kyrkan. Det trodde jag aldrig”, skrev en annan.

Etiklektorn och författaren Ann Heberlein var ytterligare en av de som gav sig in i den hetska debatten.

”Varför ta Svenska kyrkan på allvar när Svenska kyrkan inte tar sig själv på allvar”, frågade hon sig i ett inlägg.

Förvånande

Men Svenska kyrkans sociala medier-präst Charlotte Frycklund säger att hon blev förvånad över att folk blev så ledsna över inlägget och berättar vidare att det inte är deras mening att provocera.

– Humor är något vi har använt oss av mycket och länge. Vi har gjort ganska många tweets och inlägg där vi har försökt att vara roliga. Vi tror att humorn är ett jättemäktigt andligt verktyg, säger Charlotte Frycklund.

Charlotte Frycklund berättar vidare att man har tagit till sig av kritiken men säger att de inte tänker sluta med humorn i sina sociala medier kanaler. Hon säger att humorn är en viktig del för en kristen människas utveckling.

– Vi kommer att fortsätta använda humorn som verktyg, absolut, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM