Man lurades till lägenhet – blev misshandlad och pressad på pengar

Rånare krävde 40 000 för att släppa mannen fri

NYHETER

Mannen kom till sin före detta sambos lägenhet i tron om att de skulle göra upp en bilaffär.

I bostaden fanns i stället två män som misshandlade och knivhögg honom. Sedan försökte de pressa en familjemedlem på pengar för att släppa mannen fri.

Minst en person har gripits.

– Det är ett allvarligt brott, säger åklagare Pernilla Trimmel till Aftonbladet.

Mannen, som är i 30-årsåldern, fick ett sms från sin ex-sambo under torsdagen. Hon bad honom komma till sin bostad i skånska Simrishamn för att bland annat skriva över en bil som mannen betalt.

När han kom dit under natten fanns två män i bostaden. De gick till angrepp mot honom. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha blivit slagen med en kedja och knivskuren i benet. Männen stal också värdesaker. Misshandeln ska ha pågått i omkring en timme.

– De tog hans mobiltelefon och smycken och lite annat. Sedan satte de silvertejp runt hans handleder och körde honom med en bil till en bankomat för att ta ut pengar, säger en person med insyn i fallet.

Förd till sjukhus

Kontouttaget misslyckades dock. Männen körde då i stället hem till en familjemedlem till offret. Där krävde de 40 000 kronor för att släppa honom fri.

– Personen sa åt dem att vänta lite och ringde polisen, säger en uppgiftslämnare.

Samtalet skrämde männen, som flydde från platsen. Ett stort polispådrag var snabbt där. Brottsoffret kördes med ambulans till sjukhus. Hans skador ska dock inte vara allvarliga.

Gärningsmännen lämnade kvar bilen som de färdats i. Den har tagits i beslag av polisen.

En gripen

Förundersökningen leds av åklagaren Pernilla Trimmel. Hon uppger för Aftonbladet att en person har gripits. Minst en misstänkt är dock fortfarande på fri fot.

– Vi har inte frihetsberövat alla som misstänks vara inblandade. Vår högsta prioritering just nu är såklart att få tag på dem, säger hon till Aftonbladet.

Det inträffade rubriceras som grovt rån.

– Det är ett allvarligt brott. Det ingår misstankar om människorov i ärendet också, men det är den rubriceringen jag valt.

I övrigt är dock åklagaren mycket förtegen om det inträffade.

– Jag kan inte berätta mer om ärendet eftersom ärendet är så färskt. Vi får avvakta med fler detaljer, säger Pernilla Trimmel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simrishamn