Arbogakvinnan begärd häktad för drunkningsmord

avEric Tagesson, Victor Stenquist

Arbogakvinnan begärs häktad misstänkt för mord även på maken.

En 25-årig man är sedan tidigare häktad misstänkt för samma mord.

– Det har framkommit omständigheter den senaste tiden som stärker bevisläget, säger åklagare Jessica Wenna.

Sedan tidigare är Arbogakvinnan misstänkt för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma.

Nu har hon begärts häktad misstänkt för mord även på sin make.

– Kvinnan bedöms på sannolika skäl misstänkt för mordet. Hon är redan häktad misstänkt för mord och mordförsök på en man och en kvinna i augusti 2016. Ambitionen är att de här två händelserna ska handläggas i samma rättegång, säger förundersökningsledare Johan Fahlander i ett pressmeddelande.

I ärendet kring drunkningsmordet är en 25-årig man sedan tidigare häktad misstänkt för mord, mot sitt nekande.

Åtalstiden är förlängd till 12 april för det så kallade sommarstugemordet.

Den andra åklagaren i målet, Jessica Wenna, säger att det rör sig om en ”speciell situation”.

– Vi hade egentligen inte behövt begära henne häktad, eftersom hon redan är frihetsberövad. Anledningen att vi gör det är mer en ”allmän princip”, att om man misstänks för brottslighet av den här kalibern ska man vara häktad för brottsligheten.

Hon vill inte gå in i detalj på hur misstankarna mot 42-åringen förändrats, men säger att det ”framkommit omständigheter som stärker bevisläget”, den senaste tiden.

Avskrevs som olycka

Mordet på maken inträffade, enligt häktningsframställan någon gång från halv nio på kvällen den 7 augusti 2015 till 8.00 morgonen därpå.

Polisen avskrev först dödsfallet som en olycka, men efter att försäkringsbolaget genomfört en egen utredningen, och lämnat den till polisen inleddes i höstas en förundersökning om mord. Kvinnan misstänks också ha förfalskat makens namnteckning, och tecknat en livförsäkring för honom där hon stod som förmånstagare.

Under mordutredningen grävdes maken kropp i november upp, för att man skulle genomföra en ny rättsmedicinsk undersökning. Två veckor senare delgavs kvinnan misstanke om mord. Och nu har hon alltså begärts häktad, på sannolika skäl, för mord.

ARTIKELN HANDLAR OM