Pappa misstänks för grov misshandel av 3-årig dotter

NYHETER

Polisen i Stockholm utreder om en treårig flicka har misshandlats svårt av sin far.

– Vi utreder saken men i nuläget vet vi inte ens om det är något brott begånget eller inte, säger en förundersökningsledare på Stockholmspolisens Barnahusgrupp till Aftonbladet.

Åklagaren Henrik Stiernblad uppger att en man sitter anhållen sedan i går misstänkt för grov misshandel av en liten flicka. Pappan kom enligt åklagaren själv in med dottern till sjukhuset i måndags kväll och i går kväll greps han efter att sjukhuset slagit larm om skadorna.

– Det är väldigt allvarliga skador men inte livshotande. Nu håller vi på med att försöka få klarhet i vad det hela egentligen handlar om. Att vi i dag har misstankar är en sak men det kan förändras under kommande dagar, säger Henrik Stiernblad.

Enligt Expressen är det fråga om en man i 45-årsåldern och en treårig flicka, som nu intensivvårdas för svåra inre skador.

Tidningen uppger vidare att husannsaken genomfördes i mannens lägenhet i dag.

Ärendet utreds av Stockholmspolisens Barnahusgrupp som likt åklagaren betonar att man inte vet om ett brott är begånget eller inte.

– Vi jobbar för att försöka utreda om det är ett brott som har begåtts eller inte, säger en förundersökningsledare som är mycket sparsam med kommentarer i det känsliga ärendet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm