Nio medvetslösa efter att ha tagit knark

NYHETER

Nio unga män har hittats svårt medtagna och okontaktbara i Köping under natten mot söndagen. Samtliga är män födda mellan 1994 och 1997.

Polisen misstänker att de brukat någon form av narkotika.

– Om det hade dröjt tio minuter till hade de nog inte varit i livet, säger Mats Länn, befäl på polisen ledningscentral i Västmanland.

De nio männen påträffades på två adresser i Köping. Enligt polisen var de okontaktbara och svårt medtagna efter misstänkt narkotikabruk.

En stor insats inleddes. Flera ambulanser och polispatruller kallades till platsen. Personerna fördes till sjukhus i Västerås och Eskilstuna.

– Det första larmet kom in 01.44 från en adress i Köping. Där hittade man fem personer. När de transporterats till sjukhus fick vi nästa larm 03.15, då är det en annan adress i Köping med samma sak. Då är det fyra personer som anträffas medvetslösa med samma typ av symtom, säger Mats Länn, befäl på polisen ledningscentral i Västmanland.

”Fått tag i samma narkotika”

Männen är födda mellan 1994 och 1997.

– Vi misstänker att det är någon form av narkotika de har fått i sig, säger Mats Länn.

Det måste finnas något samband mellan händelserna?

– Ja, vi misstänker att de fått tag i samma narkotika. Köping är ju inte så stort och det är inte så vanligt att nio personer är medvetslösa efter att ha brukat någonting.

Polisen har upprättat en anmälan om narkotikabrott och har gjort beslag av någon form av narkotika i lägenheterna.

Det är oklart hur svårt skadade de unga männen är.

Kan det vara livshotande för någon av dem?

– Jag vet inte. Enligt ambulanspersonalen, om det hade dröjt tio minuter till hade de nog inte varit i livet, säger Mats Länn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Köping

Narkotika