NMR, Nordiska motståndsrörelsen

Svenska högerextremister etablerar sig i Washington

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

Svenska och amerikanska högerextremister går nu samman i Washington under namnet ”Alt Right”.

Flera svenskar finns bland de ledande i gruppen tillsammans med amerikanen Richard Spencer, rapporterar tidningen Expo.

– Jag tror på eliter och hierarkiska samhällen, har Richard Spencer tidigare sagt till Aftonbladet.

I helgen hölls konferensen ”identitär idé” på Södermalm i Stockholm. Det var där den nya sammanslagningen i USA presenterades. Tidningen Expo hade personer på plats och rapporterade om mötet.

Skrek ”Hail Trump”

Enligt tidningen är den nya högerextrema organisationen en sammanslagning mellan svenska nyfascistiska bokförlaget Arktos, svenska konservativa medieföretaget Red Ice och amerikanska National Policy Institute.

Organisationen, som sedan januari i år finns på nätet kallar sig kort och gott ”Alt Right” och kommer vara baserad i Washington DC, enligt Expo.

Svenskarna från Arktos och Red Ice kommer inom ramen för den nya organisationen arbeta tillsammans med Richard Spencer från National Policy Institute (NPI).

Spencer gjorde sig känd för en bredare amerikansk allmänhet när han skrek ”Hail Trump” samtidigt som flera åhörare gjorde Hitler-hälsningar på NPI:s årliga konferens i Washington andra helgen efter presidentvalet.

Aftonbladet träffade Spencer i februari i år. I intervjun fick han tillfälle att utveckla sin ideologiska syn.

Vill ha nollsummeinvandring

Spencer berättade att kvinnors roll i hans rörelse är att föda barn. Han uppgav också att han vill minska antalet universitetsplatser och i stället återinföra ett omfattande lärlingssystem. På så vis skulle många slippa dra på sig studieskulder och ”gå på högskolor där de indoktrineras med strunt och socialism för vänsterintellektuella”.

I intervjun berättade Spencer också att han vill ha en nollsummeinvandring i minst ett halvsekel och då ge förtur till vita invandrare när amerikaner lämnar USA och på så vis öppna upp plats. Om möjligt vill han även ”repatriera” icke-vita medborgare på ”etisk och fredlig väg”.

– Tänk om vi erbjuder nyare afrikanska immigranter ett nytt hem i Afrika och 10 000 dollar i kontanter om de lovar att återvända och inte komma tillbaka som medborgare, sa han i intervjun.

Demokratin är fienden

Nu ska Spencer samarbeta med svenskarna i Washington. Den gemensamma fienden som ska motarbetas är den liberala demokratin.

Helgens konferens i Stockholm var, enligt Expo, välbesökt. I publiken fanns, enligt tidningen, personer från stora delar av den svenska radikalnationalismen. Bland annat Ingrid Carlqvist från den islamfientliga tidningen Dispatch International och personer från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

ANNONS

Shoppa Bianca Ingrossos nya kollektion på Gina Tricot

Extern länk från Gina Tricot

Klicka här

Publisert:

LÄS VIDARE

Så vill de bygga en ny vit elit

ÄMNEN I ARTIKELN

NMR, Nordiska motståndsrörelsen

Dispatch International

Fascism

Donald Trump

USA

Ingrid Carlqvist

Washington